Warmtepomp Jannum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Jannum? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Deze installatie neemt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een efficiënte en verantwoorde oplossing om je huis te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en de potentiële besparing ligt op €295,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met meerdere zaken. Op deze pagina vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Jannum.
warmtepomp-installateur-9107

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Kan woning ook koelen
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Veilige manier van verwarmen
 • Snel terugverdiend

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9107
Netnummer0519 (+31519)
Gas-verbruik M31500 M3
Stroom-gebruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energiekosten€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Jannum

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Tegenwoordig kun je kiezen uit fors wat oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Jannum kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Jannum? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels deze pagina vergelijk je moeiteloos warmtepomp installateurs uit de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Zo bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9107).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan categorie woning, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem benut de energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze pagina lees je samengestelde info m.b.t. actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Jannum kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je bespaart al snel €275,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €5.700 en €24.500. We noemen hieronder vier verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elke vorm wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut energie uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een prima oplossing om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard spreken we dan over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.500 en €5.775 bij een verwarmingsmonteur uit Jannum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-jannum

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (februari 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het betekent veel minder stookkosten. Met behulp van ISDE subsidie krijg je een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem is beschikbaar vanaf €6900. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €3500. De totaalprijs wordt berekend door diverse aspecten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €26100Hoge besparing, hoge investering
Water-water€14900 – €23700Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5050 – €6800Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€3650 – €6375Goedkope installatie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2675 – €6750Snelle terugverdientijd

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Jannum verbruikt circa 1500 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar fluctueert tussen de €270 tot €315. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €150 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€711
Buitenlucht2675kWh€476€235
Bodemwarmte2000kWh€334€377
Hybride1325 kWh + 575 M3€512€199

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Jannum?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantalzaken: een isolatieschil om de woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie werkt slim samen met jouw reguliere gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Ferwerderadiel?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In zo’n geval is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Ferwerderadiel. Kort gezegd een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.ferwerderadiel.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, in de meeste gevallen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Jannum. De omvang van de subsidie komt tot stand door het type en het vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €950 en lopen op tot wel €3750. Nieuwsgierig naar de februari 2024 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Jannum (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) ontvang je ongeveer €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op pakweg €1900.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf ong. €2175.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€100, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
GallettiMCW 018HS16 KW€3400,-
VaillantflexoTHERM VWF 117/4 + VWW 11/4 SI (0010016679)15 KW€3300,-
GallettiMPED054H43 KW€5450,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een comfortabel leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Jannum aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De woning grondig isoleren. Hierdoor vermijd je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie resulteert in een optimaal binnenklimaat zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken met elektriciteit. De benodigde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!