Warmtepomp Eemsmond

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Eemsmond? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een zuinige en duurzame wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de besparing loopt op tot €280,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan een aantal facetten. Op onze website vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Eemsmond.
warmtepomp-installateur-9984

 • Minder uitstoot van CO-2
 • Kan ook verkoeling brengen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Snel terugverdiend

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode-regio9984
Netnummer0596 (+31596)
Gas-gebruik M31690 M3
Stroom-gebruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Eemsmond

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er bestaan diverse toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eemsmond kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bekijkt jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Eemsmond? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door onze tool ontdek je snel en eenvoudig de beste installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9984).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp neemt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij als de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. Hierna tref jij uitgebreide details m.b.t. populaire warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Eemsmond heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 50% en de potentiële besparing ligt op €220,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €4.800 en €18.800. We differentiëren vier verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elke vorm heeft zijn eigen voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de energie uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw reguliere gasketel. Een goede manier om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.325 en €5.150 bij een verwarmingsmonteur uit Eemsmond (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eemsmond

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in veel minder stookkosten. Dankzij lucratieve subsidies profiteer jij van een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je laten installeren voor €7900. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €3200. Het prijskaartje wordt bepaald door velerlei zaken zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €24400Veel vermogen, erg duur
Water-water€13400 – €22100Ook koelende functie
Lucht-lucht€4000 – €6275Kan ook als airco werken
Lucht-water€4500 – €6025Aansluitbaar op CV, veel elektriciteit nodig
Hybride€2700 – €6100Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Eemsmond verbruikt pakweg 1690 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energieleverancier als Delta of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing schatten we op €260 tot €300. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €200 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1050m3€745
Buitenlucht2300kWh€522€224
Bodemwarmte1925kWh€373€373
Hybride1500 kWh + 375 M3€559€186

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Eemsmond?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden meerdere mitsen en maren: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Het apparaat is een aanvulling op jouw moderne HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Eemsmond?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening in de regio Eemsmond. Het is een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.eemsmond.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, dikwijls kan je profiteren van de ISDE-subsidie Eemsmond. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €675 tot ongeveer €2150. Informeren naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Eemsmond (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op ongeveer €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op plusminus €1525.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2125.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€100, met name A++ labels).
# MerkVariantKrachtSubsidie
IBK / CLINTCHA/K/WP 202-P43 KW€5450,-
Mitsubishi ElectricPC(R)120Y11 KW€2400,-
TraneCXAX 023 SE SN45 KW€5650,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Eemsmond aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hierdoor voorkom je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Grondige isolatie is de basis van een duurzaam huis. Vaak gaat het om bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie betekent een comfortabel leefklimaat zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota komt voort uit het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel stroom nodig. Deze stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente