Warmtepomp Warffum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Warffum? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem neemt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het is een zuinige en milieuvriendelijke benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en het bespaart flink geld, tot wel €300,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende aspecten. Verderop tref jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Warffum.
warmtepomp-installateur-9989

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Diverse erkende installateurs
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9989
Netnummer0595 (+31595)
Gas-gebruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Warffum

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn diverse installaties. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Warffum kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De expert of loodgieter onderzoekt het verblijf en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in Warffum? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Aan de hand van deze pagina doorzoek jij bruikbare warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9989).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als soort woning, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit uit de lucht of het water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de staat van isolatie. Verderop bekijk jij praktische details inzake alle verschillende warmtepompen en wat matcht met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Warffum kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en je bespaart al snel €285,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.000 en €13.900. We spreken over vier verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elk apparaat heeft relevante kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt warmte uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de warmte uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.500 en €5.975 bij een verwarmingsmonteur uit Warffum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-warffum

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Gelukkig, het leidt tot veel minder stookkosten. Via een flinke subsidie realiseer je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric systeem koop je al vanaf €7500. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €3200. De uiteindelijke investering wordt gebudgetteerd middels specifieke onderdelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €26900Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€15800 – €22400Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3700 – €6675Niet de duurste oplossing
Lucht-water€3950 – €6925Weinig onderhoud, neemt ruimte buiten in
Hybride€2325 – €5300Goed voor EPC waarde

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Warffum verbruikt plusminus 1690 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Delta of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing fluctueert tussen de €270 tot €355. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €165 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1000m3€692
Buitenlucht2500kWh€471€221
Bodemwarmte2025kWh€332€360
Hybride1600 kWh + 475 M3€505€187

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of grondwater. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Warffum?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Hiervoor gelden meerdere voorwaarden: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. Deze installatie is een aanvulling op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en vervangt de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Eemsmond?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Goed nieuws, want dan is er een optie voor een speciale groene lening via jouw gemeente Eemsmond. Het is een speciaal soort lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.eemsmond.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, dikwijls kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Warffum. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €850 tot ongeveer €1500. Informeren naar de maximale subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Warffum (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op ong. €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze ong. €1925.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij om en nabij €2175.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€300, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
IBK / CLINTCHA/K/WP 202-P43 KW€5450,-
Western AirconditioningFUSIO-BW 55 KW€2800,-
HidrosLHA.502.XL31 KW€4400,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een prettig binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierbij is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Warffum aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Op die manier mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis verloren gaat. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Voldoende ventileren is belangrijk voor een prettig leefklimaat zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. Deze elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!