Warmtepomp Kantens

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Kantens? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een efficiënte en milieuvriendelijke aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €180,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan diverse aspecten. Op deze pagina vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Kantens.
warmtepomp-installateur-9995

 • Kies voor duurzame warmte
 • Kan het huis ook koelen
 • Klaar voor de toekomst
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Flinke besparing

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9995
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroom-gebruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Kantens

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden meerdere oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kantens kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Kantens? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Dankzij onze vergelijker bekijk jij vandaag nog erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9995).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan type huis, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij haalt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. In de paragraaf hierna check jij accurate informatie aangaande actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Kantens kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €190,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.200 en €15.600. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil heeft te maken met de bron. Elk systeem wordt gekenmerkt door plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van warmte van het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de warmte uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw reguliere gasketel. Een betaalbare oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis gaat het om zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.425 en €6.925 bij een verwarmingsmonteur uit Kantens (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kantens

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in maart 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Via een interessante subsidie behaal je een interessante terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €5800. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €2300. De totaalprijs kan men berekenen met allerlei factoren als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €26300Geen geluid, hoge investering
Water-water€14800 – €22600Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4250 – €7425Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4900 – €6575Totaaloplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2325 – €5750Snel te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Kantens gebruikt plusminus 1690 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een energiemaatschappij als Engie of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €245 tot €320. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €165 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1100m3€697
Buitenlucht2600kWh€467€230
Bodemwarmte1850kWh€328€369
Hybride1300 kWh + 450 M3€502€195

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een natuurlijke bron als lucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Kantens?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn enkele van deze randvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw bestaande CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Eemsmond?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, want dan is er de duurzame groene lening in de gemeente Eemsmond. Het gaat om een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.eemsmond.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, normaliter kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Kantens. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €600 tot plusminus €1800. Informeren naar de actuele subsidie in maart 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Kantens (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je ongeveer €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze plusminus €1975.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf pakweg €2225.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€150, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
IBK / CLINTCHA/ML/ST/WP 182-P28 KW€4100,-
Western AirconditioningFUSIO-BW 1818 KW€3600,-
HidrosLHA.802.LS47 KW€5850,-

In vier stappen een gasvrij huis

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een aangenaam klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Onderstaand vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Kantens aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Hiermee mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Grondige isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Ventileren leidt tot een comfortabel binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken met elektriciteit. Dit stukje stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!