Warmtepomp Stitswerd

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Stitswerd? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water. Dit is een efficiënte en ecologische oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en de besparing loopt op tot €340,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van verscheidene elementen. Hierna vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Stitswerd.
warmtepomp-installateur-9999

 • Een duurzame oplossing
 • Aangenaam leefcomfort
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Royale subsidies

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode-regio9999
Netnummer0595 (+31595)
Gasgebruik M31690 M3
Stroomgebruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energiekosten€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Stitswerd

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit flink wat installaties. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Stitswerd kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter bestudeert het huis en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een goede en goedkope warmtepomp in Stitswerd? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels onze website bekijk je in enkele stappen erkende installateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9999).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp haalt energie uit bijv. de grond of uit de lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. Bijgaand lees je samengestelde aanbevelingen met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Stitswerd kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €175,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €6.100 en €18.500. We noemen hieronder 4 verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke pomp heeft zijn eigen eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt warmte uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw traditionele CV-ketel. Een prima manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard gaat het om de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.450 en €4.325 bij een verwarmingsmonteur uit Stitswerd (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-stitswerd

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Een warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Geholpen door ISDE subsidie profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is al op de markt vanaf €7500. Een hybride oplossing is er vanaf €2300. De uiteindelijke investering wordt vastgesteld door allerlei onderwerpen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €27600Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€16800 – €23800Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4950 – €6750Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4100 – €6750Goedkoop, maakt relatief veel geluid
Hybride€3000 – €6000Combinatiesysteem

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Stitswerd gebruikt grofweg 1690 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een maatschappij als Engie of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing schatten we op €275 tot €380. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €130 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€700
Buitenlucht2350kWh€490€210
Bodemwarmte2000kWh€350€350
Hybride1375 kWh + 475 M3€525€175

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Stitswerd?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. We onderscheiden een paar vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw normale CV-ketel, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Eemsmond?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de unieke groene lening van je gemeente Eemsmond. We hebben het over een een unieke lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.eemsmond.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, gewoonlijk kan je profiteren van de ISDE-subsidie Stitswerd. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €800 en lopen op tot wel €2650. Interesse naar de maximale subsidie in februari 2023 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Stitswerd (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) vergeven ze plusminus €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je plusminus €1950.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij zo’n €2300.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€225, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
IBK / CLINTCHA/ML/ST/WP 302-P54 KW€6700,-
Western AirconditioningFUSIO BW 22e21 KW€3900,-
HidrosLHA.902.XL55 KW€6650,-

In vier stappen een gasvrije woning

Zonder gas verwarmen? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een optimaal wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Stitswerd aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Hiermee voorkom je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Degelijke isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren is belangrijk voor een gezond klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot onze verwarming en warm water. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!