Warmtepomp Uithuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Uithuizen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat profiteert van energie uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een voordelige en verantwoorde manier om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en je bespaart al snel €305,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van een aantal facetten. Op onze website check jij praktische info over een warmtepomp kopen in Uithuizen.
warmtepomp-installateur-9981

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Kan het huis ook koelen
 • Diverse erkende installateurs
 • Relatief weinig onderhoud
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode-regio9981
Netnummer0595 (+31595)
Gas-gebruik M31690 M3
Stroom-gebruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Uithuizen

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit fors wat producten. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Uithuizen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Uithuizen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door warmtepomprevolutie.nl doorzoek jij in korte tijd leveranciers en installateurs uit jouw streek. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9981).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij profiteert van warmte uit grondwater, aarde of lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. Hieronder tref je toepasbare details ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Uithuizen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €195,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €6.400 en €10.600. We noemen hieronder 4 verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie heeft weer individuele voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt warmte uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut warmte uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een prima oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.875 en €6.150 bij een verwarmingsmonteur uit Uithuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-uithuizen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Zo’n warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het resulteert in een fors lagere energierekening. Geholpen door een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs profiteer je van een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem is er vanaf €5600. Een hybride opstelling is er vanaf €2600. De totaalprijs wordt bepaald door specifieke facetten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €23600Hoog rendement, dure installatie
Water-water€17700 – €23800Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5050 – €6975Zeer betaalbaar
Lucht-water€5300 – €6150Hoge subsidie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2100 – €6100Eenvoudig aan te sluiten

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Uithuizen gebruikt om en nabij 1690 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een leverancier van energie als Delta of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing schatten we op €240 tot €325. Met een hybride product verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €150 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1250m3€684
Buitenlucht2450kWh€451€233
Bodemwarmte1950kWh€315€369
Hybride1600 kWh + 600 M3€486€198

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Uithuizen?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar zaken: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. Hij wordt aangesloten op jouw reguliere HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Eemsmond?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er de unieke groene lening in de regio Eemsmond. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.eemsmond.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Uithuizen. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €900 tot maar liefst €1500. Nieuwsgierig naar de februari 2023 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Uithuizen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) ontvang je ong. €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je om en nabij €1575.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij ong. €2325.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
IBK / CLINTCHA/IK/A/WP 10221 KW€3400,-
Western AirconditioningFUSIO AW CN HT 7a 230V7 KW€1850,-
HidrosLHA.252.XL14 KW€2700,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een prettig wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Uithuizen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Zo mag je ervan uitgaan dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren leidt tot een optimaal binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar de verwarming en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken met stroom. Dit stukje elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!