Warmtepomp Oldenzijl

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Oldenzijl? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem neemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een economische en verantwoorde aanpak om uw woning te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €290,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval ontvang je een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door verschillende aspecten. Verderop bekijk jij meer info over een warmtepomp kopen in Oldenzijl.
warmtepomp-installateur-9986

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Hoog rendement

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode-regio9986
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroom-gebruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Oldenzijl

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit tal van oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oldenzijl kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Oldenzijl? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van onze vergelijker tref jij in een zeer korte periode de beste installateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9986).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie haalt warmte uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de mate van isolatie. Onderstaand lees jij samengestelde info m.b.t. actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Oldenzijl kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en de besparing loopt op tot €335,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.000 en €21.400. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil valt samen met de bron. Elke leverancier heeft weer individuele pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt energie uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut warmte uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard gaat het om de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.575 en €5.825 bij een verwarmingsmonteur uit Oldenzijl (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oldenzijl

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in veel minder stookkosten. Aan de hand van lucratieve subsidies heb je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric model is al op de markt vanaf €7100. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €3300. De uiteindelijke rekening wordt getekend door verscheidene zaken zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €23100Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€16300 – €20900Koelende functie
Lucht-lucht€4750 – €6575Relatief voordelig
Lucht-water€5050 – €7175Krachtige oplossing, veel stroomverbruik
Hybride€2150 – €6800Ook voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Oldenzijl verbruikt grofweg 1690 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Engie of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing komt uit tussen de €280 tot €315. Met een hybride oplossing verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €165 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1025m3€689
Buitenlucht2700kWh€448€241
Bodemwarmte1750kWh€310€379
Hybride1400 kWh + 575 M3€482€207

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Oldenzijl?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren enkele voorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie wordt aangesloten op jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Eemsmond?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Eemsmond. Het betreft een aantrekkelijke lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.eemsmond.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Oldenzijl. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €750 tot gemiddeld €3350. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Oldenzijl (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) vergoeden ze plusminus €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je om en nabij €1575.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal circa €2100.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
IBK / CLINTCHA/K/A/WP 242-P50 KW€6150,-
Western AirconditioningBeta Rev RFE HP 7.250 KW€6150,-
HidrosLHA.452.LS27 KW€3850,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een optimaal klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder is er een handig stappenplan van de warmteservice Oldenzijl aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Belangrijk, want zo vermijd je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Grondige isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is triple glas en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Continu ventileren mondt uit in een comfortabel binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van ons energieverbruik heeft te maken met het verwarmen van onze woning en warm water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel elektriciteit nodig. De nodige stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!