Warmtepomp Uithuizermeeden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Uithuizermeeden? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een economische en milieuvriendelijke wijze om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €170,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door diverse variabelen. Op deze pagina vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Uithuizermeeden.
warmtepomp-installateur-9982

 • Een verantwoorde keuze
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Je woning van het gas af
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9982
Netnummer0595 (+31595)
Gas-gebruik M31690 M3
Stroom-gebruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energiekosten€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Uithuizermeeden

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit flink wat producten. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Uithuizermeeden kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert jouw huis en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Uithuizermeeden? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Gebruikmakend van onze vergelijker tref jij in enkele stappen (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9982).
 2. Specificeer de woning. Onder andere type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp maakt slim gebruik van energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hieronder check je praktische toelichtingen inzake de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Uithuizermeeden kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €300,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €5.900 en €17.800. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt warmte uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw huidige CV-ketel. Een uitstekende oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.125 en €6.800 bij een verwarmingsmonteur uit Uithuizermeeden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-uithuizermeeden

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot flink lagere energiekosten. Geholpen door een subsidie oplopend tot €2.100 behaal jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is er vanaf €6600. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2700. De uiteindelijke rekening komt tot stand door allerlei randvoorwaarden als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €26600Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€17100 – €24800Koelende functie
Lucht-lucht€4300 – €6825Verwarmen en koelen
Lucht-water€3550 – €6175Totaaloplossing, hoog stroomgebruik
Hybride€2375 – €5100Zeer betaalbaar

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Uithuizermeeden verbruikt grofweg 1690 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier als Budget Energie of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing komt uit tussen de €230 tot €310. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €150 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€685
Buitenlucht2650kWh€459€226
Bodemwarmte1825kWh€322€363
Hybride1350 kWh + 450 M3€493€192

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of warmte in de aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Uithuizermeeden?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalvereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel op gas, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Eemsmond?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening bij de gemeenten Eemsmond. Het is een kortlopende lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.eemsmond.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, normaal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Uithuizermeeden. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met model en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €750 tot ongeveer €3700. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in februari 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Uithuizermeeden (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze ongeveer €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je ongeveer €1700.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal grofweg €2250.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
IBK / CLINTCHA/IK/A/WP 13231 KW€4400,-
Western AirconditioningFUSIO AW CN HT 9a8 KW€2100,-
HidrosLHA.302.LS20 KW€3150,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een gezonde leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Uithuizermeeden aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zodoende verhinder je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Gedegen isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren resulteert in een optimaal klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De nodige elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!