Warmtepomp Roodeschool

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Roodeschool? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij benut de energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en verantwoorde manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 30% – 55% en je bespaart al snel €340,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende facetten. Als je iets verders scrollt check je praktische info over een warmtepomp kopen in Roodeschool.
warmtepomp-installateur-9983

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Kan ook dienen als koeling
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcodegebied9983
Netnummer0595 (+31595)
Gas-verbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Roodeschool

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. We onderscheiden velerlei installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Roodeschool kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Roodeschool? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Op basis van onze vergelijker vergelijk je snel en eenvoudig installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9983).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan soort woning, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. Op deze pagina ontdek jij bruikbare toelichtingen die gaan over actuele warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Roodeschool heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €310,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.000 en €22.200. Er bestaan in Nederland vier verschillende type producten. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elke installatie wordt gekenmerkt door eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de energie uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw bestaande gasketel. Een laagdrempelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.125 en €4.150 bij een verwarmingsmonteur uit Roodeschool (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-roodeschool

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Maar het mooie is, je realiseert veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van de hoge subsidie behaal jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is er vanaf €5500. Een hybride opstelling is er vanaf €3100. De uiteindelijke kostprijs wordt mede bepaald door meerdere variabelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €24500Veel besparen, niet goedkoop
Water-water€18000 – €22900Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5150 – €6675Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4900 – €7125Goedkope installatie, vraagt veel stroom
Hybride€2375 – €6150Snel en goedkoop

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Roodeschool gebruikt ongeveer 1690 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een leverancier van energie als Delta of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing komt uit tussen de €280 tot €325. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €200 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1175m3€686
Buitenlucht2500kWh€466€220
Bodemwarmte1925kWh€329€357
Hybride1425 kWh + 400 M3€501€185

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als lucht of grondwater. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Roodeschool?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een aantalvereisten: een isolatieschil om de woning (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. De pomp sluit je aan op jouw normale HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Eemsmond?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening bij de gemeenten Eemsmond. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.eemsmond.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Roodeschool. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €750 tot plusminus €3300. Onderzoek doen naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Roodeschool (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) ontvang je zo’n €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op pakweg €1700.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij zo’n €2300.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€100, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
IBK / CLINTCHA/IK/A/WP 15245 KW€5800,-
Western AirconditioningFUSIO AW AH IN 8is6 KW€1900,-
HidrosLHA.302.XL19 KW€3050,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een comfortabel binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Roodeschool aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Daarmee verhinder je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om dakisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie is belangrijk voor een prettige leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar werken op basis van elektriciteit. De nodige stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!