Warmtepomp Usquert

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Usquert? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De pomp benut de warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een efficiënte en verantwoorde aanpak om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €315,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? In dit scenario ontvang je een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door meerdere facetten. Op onze website lees jij praktische info over een warmtepomp kopen in Usquert.
warmtepomp-installateur-9988

 • Kies voor een beter milieu
 • Meer leefcomfort
 • Diverse erkende installateurs
 • Een zeer hoog rendement
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode-regio9988
Netnummer0595 (+31595)
Gasgebruik M31690 M3
Stroom-verbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energiekosten€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Usquert

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Er bestaan diverse toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Usquert kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter analyseert jouw woning en biedt advies op maat. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Usquert? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met behulp van de warmtepomp-vergelijker vergelijk je in enkele stappen installateurs uit jouw streek. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9988).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. In circa 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met bouwjaar en isolatie. Op deze website check jij actuele adviezen inzake beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Usquert kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €325,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €5.700 en €14.400. We differentiëren 4 verschillende type modellen. Het onderscheid is de bron van energie. Elke aanbieder heeft weer individuele kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van warmte van het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut warmte uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt warmte uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt energie uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een goede manier om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak spreken we dan over een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.875 en €6.775 bij een verwarmingsmonteur uit Usquert (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-usquert

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Dankzij aantrekkelijk subsidies heb je een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem is beschikbaar vanaf €6000. Een hybride opstelling koop je al vanaf €2600. De factuur is gebaseerd op verschillende factoren zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €26100Hoge besparing, niet goedkoop
Water-water€14500 – €20900Kan ook koelen
Lucht-lucht€3850 – €6150Eenvoudige installatie
Lucht-water€5200 – €7275Koelende functie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2575 – €6950Hoge subsidie

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Usquert gebruikt plusminus 1690 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Greenchoice of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing schatten we op €235 tot €315. Met een hybride systeem blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €145 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1150m3€691
Buitenlucht2725kWh€463€228
Bodemwarmte1900kWh€325€366
Hybride1425 kWh + 525 M3€498€193

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Usquert?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat eisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Eemsmond?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Eemsmond. We hebben het over een een kortlopende lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.eemsmond.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Usquert. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €550 en lopen op tot wel €2950. Benieuwd naar de subsidie in februari 2024 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Usquert (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) vergoeden ze zo’n €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze zo’n €1900.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2025.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€100, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
IBK / CLINTCHA/K/WP 182-P38 KW€4950,-
Western AirconditioningFUSIO AW CN HT 7ar 230V7 KW€1850,-
HidrosLHA.502.LS32 KW€4350,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een optimaal binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Usquert aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Zodoende weet je zeker dat de warmte naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren zorgt voor een aangename leefomgeving zonder verlies van warmte. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel stroom nodig. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!