Warmtepomp Zandeweer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Zandeweer? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en duurzame oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €275,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In dat geval krijg je een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van een aantal zaken. Hierna bekijk je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Zandeweer.
warmtepomp-installateur-9997

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Comfortabel leefcomfort
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Weinig storingen
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode-regio9997
Netnummer0595 (+31595)
Gas-gebruik M31690 M3
Stroomgebruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Zandeweer

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Er is keuze uit diverse toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zandeweer kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Zandeweer? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met de warmtepomp-vergelijker bekijk je in een zeer korte periode de beste installateurs uit de buurt. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9997).
 2. Specificeer de woning. Onder andere categorie woning, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. In 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. Onderstaand tref jij uitgebreide info inzake de soorten warmtepompen en wat overeenstemt met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Zandeweer kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €275,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.900 en €13.300. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil is de energiebron. Elke pomp heeft relevante pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de warmte uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt warmte uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw reguliere gasketel. Een goede oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk slaat dit op een mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.675 en €4.450 bij een verwarmingsmonteur uit Zandeweer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zandeweer

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in december 2023?

Een warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Gelukkig, het draait uit op flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van een subsidie oplopend tot €2.100 haal je een snelle terugverdientijd. Een full-electric pomp laat je al plaatsen voor €7200. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €2200. De factuur wordt gecalculeerd door specifieke facetten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €27400Hoog rendement, relatief duur
Water-water€14800 – €22100Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4500 – €7425Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4100 – €7400Aansluitbaar op CV, hoog energiegebruik
Hybride€2250 – €5900Goed voor EPC waarde

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Zandeweer gebruikt grofweg 1690 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een leverancier van energie als Eneco of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing varieert van €240 tot €395. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €200 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€699
Buitenlucht2675kWh€482€217
Bodemwarmte1975kWh€343€356
Hybride1425 kWh + 500 M3€517€182

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Zandeweer?

Niet alle woningen zijn even interessant. Hiervoor gelden meerdere randvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie is actief naast jouw normale CV-ketel, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Eemsmond?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de erkende groene lening in de regio Eemsmond. Het gaat om een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.eemsmond.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, meestal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Zandeweer. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door het type en het vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €700 tot doorgaans €2900. Benieuwd naar de subsidie in december 2023 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Zandeweer (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze om en nabij €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze circa €1700.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2025.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€200, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
IBK / CLINTCHA/ML/ST/WP 262-P44 KW€5700,-
Western AirconditioningFUSIO BW IN 17e30 KW€4800,-
HidrosLHA.902.LS56 KW€6750,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een gezond wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Bijgaand doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Zandeweer aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zo voorkom je dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Je kunt denken aan isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren mondt uit in een gezond leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel elektriciteit nodig. De benodigde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!