Warmtepomp Eppenhuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Eppenhuizen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een voordelige en milieuvriendelijke methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en de besparing loopt op tot €215,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan een aantal factoren. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij praktische info over een warmtepomp kopen in Eppenhuizen.
warmtepomp-installateur-9996

 • Duurzame warmte
 • Kan ook werken als airco
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Gemakkelijke installatie
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode-regio9996
Netnummer0595 (+31595)
Gas-verbruik M31690 M3
Stroom-gebruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energiekosten€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Eppenhuizen

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eppenhuizen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter checkt grondig jouw woning en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Eppenhuizen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Geholpen door onze website doorzoek je snel en eenvoudig leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9996).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn type huis, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie profiteert van warmte uit lucht, bodem of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. Hieronder doorzoek jij actuele info m.b.t. de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Eppenhuizen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de potentiële besparing ligt op €265,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.600 en €17.100. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type systemen. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elke vorm heeft weer individuele kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut energie uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een goede oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.525 en €7.475 bij een verwarmingsmonteur uit Eppenhuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eppenhuizen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in januari 2023?

Zo’n warmtepomp is initieel een forse investering. Echter, het betekent flink lagere energiekosten. Met behulp van lucratieve subsidies behaal jij een korte terugverdientijd. Een full-electric variant kan je laten installeren voor €6000. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €1900. De uiteindelijke kostprijs wordt mede bepaald door velerlei onderwerpen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €27900Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€13800 – €22600Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4950 – €6375Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4900 – €6825Gemakkelijk plaatsen, veel elektriciteit nodig
Hybride€2900 – €5350Iedereen kan hier van profiteren

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Eppenhuizen verbruikt plusminus 1690 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energie aanbieder als Budget Energie of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing vinden we terug tussen de €245 tot €335. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €190 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1125m3€698
Buitenlucht2625kWh€475€223
Bodemwarmte1850kWh€335€363
Hybride1350 kWh + 450 M3€510€188

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Eppenhuizen?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren enkele eisen: een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem sluit je aan op jouw normale gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Eemsmond?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario kan jij gebruik maken van de unieke groene lening van je gemeente Eemsmond. Het is een speciale lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.eemsmond.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, normaal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Eppenhuizen. De hoogte van dit bedrag hangt af van het type en het vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €975 tot ongeveer €2500. Benieuwd naar de huidige subsidie in januari 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Eppenhuizen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) ontvang je om en nabij €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze ong. €1850.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf pakweg €2450.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
IBK / CLINTCHA/ML/ST/WP 202-P41 KW€5400,-
Western AirconditioningFUSIO BW IN 9e15 KW€3300,-
HidrosLHA.802.XL46 KW€5900,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een comfortabel klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder is er een handig stappenplan van de warmteservice Eppenhuizen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo weet je zeker dat de warmte je huis weer verlaat. Goede isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om HR++ glas en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie zorgt voor een gezonde leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken met elektriciteit. Deze elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!