Warmtepomp Eemshaven

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Eemshaven? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit buitenlucht, grond of water. Dit is een relatief goedkope en ecologische oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je bespaart al snel €325,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met allerlei elementen. Op warmtepomprevolutie.nl vind je meer info over een warmtepomp kopen in Eemshaven.
warmtepomp-installateur-9979

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcodegebied9979
Netnummer0596 (+31596)
Gas-verbruik M31690 M3
Stroom-verbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energiekosten€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Eemshaven

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Je vindt velerlei onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eemshaven kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Eemshaven? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij deze pagina lees jij vandaag nog de beste installateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9979).
 2. Specificeer de woning. Zaken als categorie huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een dag of 5 krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem profiteert van energie uit bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. Onderstaand vind jij uitgebreide informatie omtrent de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Eemshaven heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de potentiële besparing ligt op €295,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €7.000 en €17.200. We gaan verder in op 4 verschillende soorten installaties. Het echte verschil is de input van energie. Elk systeem wordt gekenmerkt door voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt energie uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw normale HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans betreft dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.500 en €6.600 bij een verwarmingsmonteur uit Eemshaven (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eemshaven

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in januari 2023?

Een warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Maar het mooie is, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Via een royale subsidie heb jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €8000. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €2100. De uiteindelijke rekening komt tot stand door meerdere factoren zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €23100Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€17400 – €20000Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5050 – €6950Zeer betaalbaar
Lucht-water€5100 – €7275Goedkoop, hoog stroomgebruik
Hybride€2450 – €5750Hoge subsidie

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Eemshaven verbruikt ongeveer 1690 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energiemaatschappij als Delta of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing komt uit tussen de €275 tot €360. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €135 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€683
Buitenlucht2725kWh€444€239
Bodemwarmte2100kWh€307€376
Hybride1600 kWh + 525 M3€478€205

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als lucht van buiten of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Eemshaven?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er zijn enkele voorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem is een aanvulling op jouw huidige CV-ketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Eemsmond?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Eemsmond. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.eemsmond.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, in de regel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Eemshaven. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als model en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €625 en kunnen oplopen tot €3100. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in januari 2023 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Eemshaven (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op grofweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze zo’n €1900.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal pakweg €2400.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€200, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
IBK / CLINTCHA/IK/A/WP 9119 KW€3050,-
Western AirconditioningFUSIO AW CN HT 7a7 KW€2000,-
HidrosLHA.252.LS14 KW€2550,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een comfortabel leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Eemshaven aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zo weet je zeker dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Populaire vormen zijn HR++ glas en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie betekent een aangename leefomgeving zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van de totale energierekening vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van elektriciteit. De nodige stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!