Warmtepomp Oudeschip

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Oudeschip? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een efficiënte en milieuvriendelijke methode om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €275,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van verscheidene aspecten. Op deze pagina check jij praktische info over een warmtepomp kopen in Oudeschip.
warmtepomp-installateur-9984

 • Vermindering Milieu-impact
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9984
Netnummer0596 (+31596)
Gas-verbruik M31690 M3
Stroom-gebruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Oudeschip

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. We onderscheiden tal van onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oudeschip kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakman of loodgieter analyseert de woning en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Oudeschip? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Via warmtepomprevolutie.nl doorzoek je in korte tijd leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9984).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere soort woning, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp onttrekt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Oudeschip heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €200,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €4.800 en €12.800. We spreken over vier verschillende type producten. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elke leverancier wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw huidige CV-ketel. Een prima manier om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak spreken we dan over de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.900 en €6.150 bij een verwarmingsmonteur uit Oudeschip (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oudeschip

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Echter, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Via aantrekkelijk subsidies behaal je een goede terugverdientijd. Een full-electric model kan je aanschaffen vanaf €8000. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €3500. De uiteindelijke kostprijs wordt getekend door meerdere factoren als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €27800Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€13200 – €23800Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3750 – €7475Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€5200 – €6650Gemakkelijk plaatsen, veel stroom benodigd
Hybride€2500 – €5200Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Oudeschip gebruikt plusminus 1690 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Eneco of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €240 tot €320. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €185 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1100m3€687
Buitenlucht2375kWh€474€213
Bodemwarmte1875kWh€337€350
Hybride1550 kWh + 550 M3€508€179

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Oudeschip?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Hij werkt slim samen met jouw moderne HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Eemsmond?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Eemsmond. Het is een unieke lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.eemsmond.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Oudeschip. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €525 tot wel €3200. Informeren hoeveel subsidie je in september 2023 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Oudeschip (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze ongeveer €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je ongeveer €1575.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf zo’n €2025.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€150, met name A++ labels).
# MerkModelPowerSubsidie
IBK / CLINTCHA/K/A/WP 182-P39 KW€5050,-
Western AirconditioningFUSIO AW AH IN 12is9 KW€2200,-
HidrosLHA.402.LS23 KW€3600,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een comfortabel wooncomfort. Hoe werkt dit? Verderop bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Oudeschip aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Hiermee verhinder je dat de warmte naar buiten gaat. Grondige isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de spouwmuur en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie draait uit op een gezonde leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit de verwarming en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken op basis van stroom. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!