Warmtepomp Oosternieland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Oosternieland? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem haalt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een efficiënte en verantwoorde benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €175,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen een aantal facetten. Op ons warmtepomp-portaal lees je praktische info over een warmtepomp kopen in Oosternieland.
warmtepomp-installateur-9985

 • CO2 uitstoot beperken
 • Verkoeling in de zomer
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Relatief weinig onderhoud
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcodegebied9985
Netnummer0595 (+31595)
Gas-verbruik M31690 M3
Stroomgebruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energiekosten€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Oosternieland

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit diverse onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oosternieland kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Oosternieland? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels warmtepomprevolutie.nl lees jij in enkele stappen erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9985).
 2. Specificeer de woning. Zaken als soort huis, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp benut de energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. Hierna check jij omvangrijke informatie ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Oosternieland heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en warm tapwater op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €255,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.400 en €20.300. We werken op dit moment met vier verschillende type producten. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elk type heeft zijn eigen voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw “ouderwetse” gasketel. Een uitstekende oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.375 en €4.175 bij een verwarmingsmonteur uit Oosternieland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oosternieland

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in maart 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van een zeer aantrekkelijke subsidie geniet je van een goede terugverdientijd. 0is er vanaf €6500. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €1900. Het prijskaartje komt tot stand door verschillende variabelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €25200Hoge besparing, dure installatie
Water-water€15600 – €23900Ook koelende functie
Lucht-lucht€5250 – €7025Relatief voordelig
Lucht-water€4050 – €7000goede performance, maakt relatief veel geluid
Hybride€2100 – €5750Voor veel woningen interessant

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Oosternieland verbruikt circa 1690 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een energiemaatschappij als Engie of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing ligt tussen de €260 tot €375. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €175 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€688
Buitenlucht2375kWh€482€206
Bodemwarmte1650kWh€344€344
Hybride1325 kWh + 375 M3€516€172

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Oosternieland?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalzaken: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw bestaande gasketel, en vervangt de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Eemsmond?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Eemsmond. Het gaat om een speciale lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.eemsmond.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Oosternieland. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €850 tot ongeveer €1900. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in maart 2024 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Oosternieland (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: de installatie is nieuw, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) vergeven ze ong. €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op om en nabij €1650.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf plusminus €2050.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
IBK / CLINTCHA/K/A/WP 202-P44 KW€5550,-
Western AirconditioningBeta Rev RFE HP 6.246 KW€5750,-
HidrosLHA.402.XL23 KW€3450,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een aangenaam leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierna komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Oosternieland aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Belangrijk, want zo verhinder je dat de warmte in huis verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn spouwmuurisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren mondt uit in een gezond wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met elektriciteit. De benodigde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!