Warmtepomp Drogeham

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Drogeham? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een zuinige en duurzame aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €260,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan ontvang je een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat wordt bepaald door verscheidene variabelen. Op deze pagina vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Drogeham.
warmtepomp-installateur-9289

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Constante temperatuur
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Veilige manier van verwarmen
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode-regio9289
Netnummer0512 (+31512)
Gas-gebruik M31590 M3
Stroomgebruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Drogeham

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Drogeham kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bestudeert de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Drogeham? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. D.m.v. deze pagina check je zonder problemen warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9289).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als type huis, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. In 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem benut de warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de staat van isolatie. In het volgende stukje doorzoek je toepasbare adviezen met betrekking tot actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Drogeham kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €300,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €5.900 en €15.400. We spreken over 4 verschillende soorten modellen. Het echte verschil is de bron van energie. Elke leverancier wordt gekenmerkt door kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt warmte uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt warmte uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw reguliere CV-ketel op gas. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.100 en €5.000 bij een verwarmingsmonteur uit Drogeham (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-drogeham

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in januari 2023?

De warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert flink lagere energiekosten. Via een hoge subsidie heb je een interessante terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €6000. De hybride warmtepomp is er vanaf €2200. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend a.d.h.v. allerlei onderdelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €26500Veel besparen, relatief duur
Water-water€17500 – €22700Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5250 – €6800Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5050 – €6475Lage installatiekosten, hoog stroomgebruik
Hybride€2500 – €6400Interessante prijzen

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Drogeham verbruikt ong. 1590 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Energiedirect of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €250 tot €350. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €165 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1250m3€697
Buitenlucht2675kWh€488€209
Bodemwarmte1775kWh€349€349
Hybride1300 kWh + 450 M3€523€174

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Drogeham?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. We onderscheiden enkele randvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. De installatie is een aanvulling op jouw moderne HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Achtkarspelen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een optie voor de duurzame groene lening van je gemeente Achtkarspelen. Dit is een speciale lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.grootegast.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, normaliter kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Drogeham. De omvang van de subsidie heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €775 tot plusminus €2550. Interesse naar de januari 2023 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Drogeham (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) krijg je pakweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze plusminus €1850.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal ong. €2125.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
GalmetMaxima 10GT11 KW€2900,-
ViessmannVitocal 222-A AWOT-M-E-AC 221.A108 KW€2100,-
GallettiLEW 061WS60 KW€7800,-

In vier stappen een gasvrij huis

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een aangenaam wooncomfort. Hoe werkt dit? Bijgaand is er een handig stappenplan van de warmteservice Drogeham aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Dan voorkom je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn isolatie van de bodem en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren mondt uit in een optimaal leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De stroom die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Noord, Centrum, Zuid.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!