Warmtepomp Surhuisterveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Surhuisterveen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem benut de warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een efficiënte en verantwoorde manier om uw woning en tapwater te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €185,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van verscheidene zaken. In het volgende kopje lees je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Surhuisterveen.
warmtepomp-installateur-9231

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Weinig onderhoud nodig
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode-regio9231
Netnummer0512 (+31512)
Gasgebruik M31590 M3
Stroomgebruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Surhuisterveen

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Er bestaan diverse onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Surhuisterveen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Surhuisterveen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met behulp van onze tool tref jij zonder problemen installateurs in jouw omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9231).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. In het volgende stukje vind jij toepasbare adviezen ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Surhuisterveen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €195,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €3.700 en €18.400. We noemen hieronder 4 verschillende soorten systemen. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elke aanbieder heeft relevante voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp haalt energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt warmte uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een prima manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.825 en €4.875 bij een verwarmingsmonteur uit Surhuisterveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-surhuisterveen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Maar, het resulteert in veel lagere gaskosten. Met behulp van de hoge subsidie krijg je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric model kan je laten installeren voor €7300. Het hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €3000. De uiteindelijke investering is gebaseerd op velerlei facetten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €27100Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€14500 – €22300Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4650 – €6325CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4400 – €6200Goedkoop, buitenunit in zicht
Hybride€2775 – €6300Ook voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Surhuisterveen consumeert circa 1590 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing varieert van €215 tot €360. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €185 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1225m3€667
Buitenlucht2375kWh€467€200
Bodemwarmte1800kWh€334€334
Hybride1575 kWh + 350 M3€500€167

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of uit de bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Surhuisterveen?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen meerdere randvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Hij wordt aangesloten op jouw traditionele HR-ketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Achtkarspelen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van een speciale groene lening via de gemeente Achtkarspelen. Het gaat om een speciaal soort lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.grootegast.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, normaal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Surhuisterveen. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met het type en het vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €800 tot ongeveer €3500. Interesse naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Surhuisterveen (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) verstrekken ze circa €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze zo’n €1925.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2125.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€125, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiENE030HS29 KW€4550,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-M 201.A045 KW€1800,-
GallettiLEP 062PS60 KW€7800,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een comfortabel wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Surhuisterveen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Zodoende mag je ervan uitgaan dat de warmte weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn triple glas en isolatie van de zolder.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie draait uit op een optimaal wooncomfort zonder verlies van warmte. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van ons energieverbruik vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De benodigde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Noord, Centrum, Zuid.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!