Warmtepomp Surhuizum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Surhuizum? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat haalt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het betreft een efficiënte en ecologische manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en je bespaart al snel €245,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan profiteer je van een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van diverse factoren. Op ons warmtepomp-portaal lees je verdere details over een warmtepomp kopen in Surhuizum.
warmtepomp-installateur-9283

 • Vermindering Milieu-impact
 • Aangenaam leefcomfort
 • Diverse erkende installateurs
 • Onderhoudsarme investering
 • Hoog rendement

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode-regio9283
Netnummer0512 (+31512)
Gas-gebruik M31590 M3
Stroomgebruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Surhuizum

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat velerlei installaties. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Surhuizum kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in Surhuizum? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door gebruik te maken van deze pagina check jij binnen enkele minuten warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9283).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn type huis, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij maakt slim gebruik van warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. In de volgende paragraaf tref je omvangrijke info die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Surhuizum kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je bespaart al snel €260,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.300 en €15.100. We gaan verder in op vier verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elke pomp heeft zijn eigen kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een voordelige oplossing om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.100 en €5.525 bij een verwarmingsmonteur uit Surhuizum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-surhuizum

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in maart 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Maar, het betekent een fors lagere energierekening. Geholpen door de huidige subsidies haal jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is al op de markt vanaf €6700. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2900. De uiteindelijke investering wordt bepaald aan de hand van allerlei variabelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €24900Geen geluid, relatief duur
Water-water€15400 – €24700Ook koelende functie
Lucht-lucht€3550 – €7475Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4750 – €7375Goedkope installatie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2500 – €5600Ook voor oudere woning

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Surhuizum verbruikt ong. 1590 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een leverancier als Engie of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing schatten we op €260 tot €360. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €145 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1100m3€691
Buitenlucht2550kWh€484€207
Bodemwarmte1625kWh€346€346
Hybride1400 kWh + 600 M3€518€173

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Surhuizum?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze zaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie is een aanvulling op jouw reguliere CV-ketel, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Achtkarspelen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dat geval bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening bij de gemeenten Achtkarspelen. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.grootegast.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, voor de meeste systemen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Surhuizum. Hoeveel je krijgt hangt af van model en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €975 tot ongeveer €2200. Benieuwd hoeveel subsidie je in maart 2024 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Surhuizum (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) heb je recht op zo’n €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je plusminus €1750.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij plusminus €2225.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€175, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
GalmetAirmax2 12GT7 KW€2000,-
ViessmannVitocal 222-A AWOT-E 221.A109 KW€2200,-
GallettiLEW 071HL69 KW€8700,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een comfortabel wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Surhuizum aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Dan vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Grondige isolatie is de basis van een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en isolatie van de zolder.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren resulteert in een gezond klimaat in huis zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. Deze stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Noord, Centrum, Zuid.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!