Warmtepomp Stroobos

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Stroobos? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een efficiënte en verantwoorde manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €255,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen meerdere elementen. In het volgende kopje ontdek je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Stroobos.
warmtepomp-installateur-9872

 • Kies voor een beter milieu
 • Kan woning ook koelen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Lagere energierekening

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcodegebied9872
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Stroobos

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt velerlei producten. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Stroobos kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Stroobos? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Geholpen door onze website doorzoek jij bruikbare verwarmingsinstallateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9872).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere type woning, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een dag of 5 volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. Hierna bekijk je waardevolle aanbevelingen inzake actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Stroobos kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en je bespaart al snel €185,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €3.600 en €20.000. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type producten. Het duidelijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type wordt gekenmerkt door kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van warmte van het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel. Een uitstekende oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak hebben we het over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.750 en €4.600 bij een verwarmingsmonteur uit Stroobos (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-stroobos

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, je realiseert een significant lagere energierekening. Met behulp van een subsidie oplopend tot €2.100 realiseer jij een beperkte terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €6200. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €2900. Het prijskaartje wordt bepaald aan de hand van meerdere onderdelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €27200Passief koelen, dure installatie
Water-water€14500 – €21800Koelende functie
Lucht-lucht€4800 – €7200Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€3800 – €7475Gemakkelijk plaatsen, hoog energiegebruik
Hybride€2700 – €6550Eenvoudig aan te sluiten

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Stroobos verbruikt pakweg 1590 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Greenchoice of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing varieert van €250 tot €340. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €140 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1225m3€723
Buitenlucht2400kWh€506€217
Bodemwarmte2000kWh€362€362
Hybride1400 kWh + 600 M3€542€181

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Stroobos?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een aantalmitsen en maren: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Achtkarspelen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan hebben we de duurzame groene lening via de gemeente Achtkarspelen. Dit is een speciale lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.grootegast.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, dikwijls kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Stroobos. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidies fluctueren tussen de €1000 en kunnen oplopen tot €3450. Onderzoek doen naar de april 2024 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Stroobos (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) ontvang je ong. €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op grofweg €1750.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij pakweg €2075.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
HisenseHi-AquaSmart AHW-090UCSDP + AHM-160UXCSAPA311 KW€2400,-
Western AirconditioningZeta Rev HP 6.245 KW€5650,-
HautecHCS-PN-26 (88SF0261SDPN1)11 KW€2900,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een prettig klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Stroobos aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte in de woning verloren gaat. Grondige isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Ventileren leidt tot een comfortabel leefklimaat zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De benodigde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Noord, Centrum, Zuid.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!