Warmtepomp Kootstertille

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Kootstertille? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een voordelige en duurzame oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en het bespaart flink geld, tot wel €315,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan verscheidene randvoorwaarden. In het volgende kopje vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Kootstertille.
warmtepomp-installateur-9288

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Weinig onderhoud
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcodegebied9288
Netnummer0512 (+31512)
Gasgebruik M31590 M3
Stroom-verbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Kootstertille

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn verscheidene onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kootstertille kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter analyseert het verblijf en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Kootstertille? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met onze vergelijker tref je zonder problemen de beste installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9288).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan categorie woning, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. In 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van wat er aan isolatie gedaan is. Onderstaand bekijk jij samengestelde informatie inzake de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Kootstertille kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €320,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.300 en €12.400. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type modellen. Het noemenswaardige verschil is de energiebron. Elke leverancier wordt gekenmerkt door pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt energie uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt energie uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw normale HR-ketel. Een prima manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk hebben we het over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.850 en €4.050 bij een verwarmingsmonteur uit Kootstertille (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kootstertille

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (december 2023), en wat levert het op?

Een warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Door middel van aantrekkelijk subsidies geniet jij van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is er vanaf €5700. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €1900. De eindfactuur is afhankelijk van velerlei aspecten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €25600Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€17900 – €24700Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3550 – €7050Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4000 – €6200Koelende functie, hoog energiegebruik
Hybride€2275 – €6350Ook voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Kootstertille consumeert ong. 1590 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier als Budget Energie of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing ligt tussen de €220 tot €335. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €155 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1175m3€696
Buitenlucht2725kWh€480€216
Bodemwarmte1675kWh€341€355
Hybride1400 kWh + 525 M3€515€181

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Kootstertille?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We noemen een aantaleisen: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie is een aanvulling op jouw traditionele HR-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Achtkarspelen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario kan je profiteren van de interessante groene lening in de gemeente Achtkarspelen. Kort gezegd een interessante lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.grootegast.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, dikwijls is er de ISDE-subsidie Kootstertille. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €900 tot gemiddeld €3700. Informeren hoeveel subsidie je in december 2023 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Kootstertille (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je ongeveer €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je ongeveer €1750.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal plusminus €2500.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GalmetMaxima 7GT8 KW€2800,-
ViessmannVitocal 222-A AWOT-M-E-AC 221.A086 KW€1900,-
GallettiLEW 052WS53 KW€7100,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een prettig wooncomfort. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Kootstertille aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Continu ventileren betekent een prettige leefomgeving zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door onze verwarming en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gasinstallatie kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De gevraagde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Noord, Centrum, Zuid.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!