Warmtepomp Boelenslaan

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Boelenslaan? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem gebruikt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een voordelige en milieuvriendelijke oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €190,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan verscheidene elementen. Op ons warmtepomp-portaal lees je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Boelenslaan.
warmtepomp-installateur-9233

 • Vermindering Milieu-impact
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode-regio9233
Netnummer0512 (+31512)
Gasgebruik M31590 M3
Stroom-verbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Boelenslaan

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. We hebben te maken met verschillende versies. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Boelenslaan kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter inspecteert de woning en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Boelenslaan? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Dankzij onze website doorzoek jij waardevolle installateurs uit jouw streek. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9233).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. Binnen een dag of 5 ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp profiteert van warmte uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. In de paragraaf hierna ontdek je accurate raadgeving inzake de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Boelenslaan heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €340,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.400 en €20.100. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elke vorm heeft zijn eigen gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de energie uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw normale gasketel. Een laagdrempelige oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.050 en €7.075 bij een verwarmingsmonteur uit Boelenslaan (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-boelenslaan

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2023?

De warmtepomp is primair een vrij grote investering. Echter, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Via een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer je een hele scherpe terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €6100. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €2500. De uiteindelijke investering wordt berekend a.d.h.v. specifieke onderwerpen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €26900Geen geluid, relatief duur
Water-water€14600 – €20000Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3700 – €7500Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€5500 – €6375Krachtige oplossing, hoog stroomgebruik
Hybride€2625 – €6100Goed voor EPC waarde

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Boelenslaan gebruikt circa 1590 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier als Essent of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing komt uit tussen de €255 tot €380. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, rond de €135 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1150m3€668
Buitenlucht2775kWh€434€234
Bodemwarmte1950kWh€301€367
Hybride1300 kWh + 550 M3€468€200

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of grondwater. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Boelenslaan?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem werkt slim samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Achtkarspelen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar moet je op de kosten letten? In dat geval kan je kiezen voor de interessante groene lening bij de gemeenten Achtkarspelen. We hebben het over een een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.grootegast.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, meestal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Boelenslaan. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €1000 tot doorgaans €1800. Interesse naar de subsidie in juni 2023 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Boelenslaan (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je pakweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je ongeveer €1900.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij grofweg €2000.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
GallettiENE030WL29 KW€4550,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-M 201.A065 KW€1800,-
GallettiLEP 072PS69 KW€8700,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een prettig leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Boelenslaan aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hiermee vermijd je dat de warmte in huis verloren gaat. Gedegen isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om isolatie van de bodem en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren mondt uit in een gezond binnenklimaat zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken vloeit voort uit de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken met stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Noord, Centrum, Zuid.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!