Warmtepomp Augustinusga

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Augustinusga? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem benut de warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een zuinige en verantwoorde manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en je bespaart al snel €250,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen diverse factoren. Op deze pagina check je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Augustinusga.
warmtepomp-installateur-9284

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Comfortabel leefcomfort
 • Klaar voor de toekomst
 • Gemakkelijke installatie
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode-regio9284
Netnummer0512 (+31512)
Gas-verbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Augustinusga

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn tal van installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Augustinusga biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter inspecteert de woning en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Augustinusga? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met onze tool lees je vandaag nog erkende installateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9284).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als type en leeftijd huis, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. In een week volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem onttrekt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Bijgaand check je praktische toelichtingen over beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Augustinusga kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en de besparing loopt op tot €220,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €5.800 en €21.500. We werken op dit moment met vier verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil is de bron van energie. Elke leverancier heeft zijn eigen gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt energie uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt warmte uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw huidige gasketel. Een relatief goedkope manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.675 en €4.900 bij een verwarmingsmonteur uit Augustinusga (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-augustinusga

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Gelukkig, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. interessante subsidies realiseer je een korte terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €6500. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €2200. De factuur wordt mede bepaald door diverse factoren zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €24500Hoog rendement, dure installatie
Water-water€13900 – €21600Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3600 – €7175Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€3550 – €6200Laagdrempelig, buitenunit maakt geluid
Hybride€2600 – €6150Snelle terugverdientijd

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Augustinusga verbruikt ongeveer 1590 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier van energie als Eneco of NLE. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing varieert van €235 tot €385. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €190 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1000m3€692
Buitenlucht2350kWh€450€242
Bodemwarmte2050kWh€311€381
Hybride1575 kWh + 375 M3€484€208

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals lucht of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Augustinusga?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. We noemen een paar randvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Achtkarspelen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening in de regio Achtkarspelen. We hebben het over een een interessante lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Zie ook www.grootegast.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, in de meeste gevallen is er de ISDE-subsidie Augustinusga. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €650 tot wel €1750. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in september 2023 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Augustinusga (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze om en nabij €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op pakweg €1975.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf om en nabij €2175.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€175, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
GalmetAirmax2 15GT8 KW€2100,-
ViessmannVitocal 222-A AWOT-E 221.A1310 KW€2300,-
GallettiLEW 072HL69 KW€8700,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een comfortabel klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Augustinusga aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Zodoende voorkom je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren leidt tot een comfortabel klimaat in huis zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van ons energieverbruik vloeit voort uit de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De nodige elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Noord, Centrum, Zuid.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!