Warmtepomp Gerkesklooster

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Gerkesklooster? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij benut de warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een efficiënte en milieuvriendelijke manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €250,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval heb je recht op een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verschillende randvoorwaarden. Op onze website vind jij meer info over een warmtepomp kopen in Gerkesklooster.
warmtepomp-installateur-9873

 • Een energieneutrale woning
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Klaar voor de toekomst
 • Veilige oplossing
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9873
Netnummer0512 (+31512)
Gas-verbruik M31590 M3
Stroomgebruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Gerkesklooster

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Er zijn fors wat toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gerkesklooster kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en biedt advies op maat. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Gerkesklooster? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Dankzij onze vergelijker tref je zonder moeite leveranciers en installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9873).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals type woning, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij benut de warmte uit uit de lucht of het water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de mate van isolatie. Hieronder doorzoek je bruikbare details omtrent actuele warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Gerkesklooster heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 40% – 60% en de besparing loopt op tot €220,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €5.600 en €14.300. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten producten. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type installatie heeft weer individuele plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel. Een goede oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.375 en €5.400 bij een verwarmingsmonteur uit Gerkesklooster (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gerkesklooster

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in december 2023?

De warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Maar het mooie is, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Aan de hand van een royale subsidie haal jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric variant koop je al vanaf €7000. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €3500. De uiteindelijke rekening is afhankelijk van diverse onderdelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €26600Hoog rendement (COP), erg duur
Water-water€15300 – €23800Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4200 – €7000Kan ook als airco werken
Lucht-water€5350 – €7450goede performance, hoog stroomgebruik
Hybride€2900 – €6550Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Gerkesklooster verbruikt plusminus 1590 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een maatschappij als Energiedirect of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar komt uit tussen de €230 tot €325. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €145 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1025m3€724
Buitenlucht2550kWh€471€253
Bodemwarmte1775kWh€326€398
Hybride1400 kWh + 475 M3€507€217

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of warmte in de aarde. De warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Gerkesklooster?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden meerdere randvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie wordt aangesloten op jouw normale gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Achtkarspelen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Achtkarspelen. Het gaat om een speciaal soort lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.grootegast.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, doorgaans kan je profiteren van de ISDE-subsidie Gerkesklooster. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €625 tot ongeveer €1850. Interesse hoeveel subsidie je in december 2023 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Gerkesklooster (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op pakweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op zo’n €1600.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2450.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€225, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HisenseHi-AquaSmart AHW-120UCSDP + AHM-160UXCSAPA312 KW€2500,-
Western AirconditioningGeyser 2 HT 75 KW€1650,-
HautecHCS-PN-30 (88SF0301SDPN1)13 KW€3100,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Gerkesklooster aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hiermee mag je ervan uitgaan dat de warmte verloren gaat. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren resulteert in een gezond klimaat in huis zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken komt voort uit verwarmen en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De nodige stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Noord, Centrum, Zuid.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!