Warmtepomp Twijzel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Twijzel? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een efficiënte en ecologische methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €340,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan diverse randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt bekijk je verdere details over een warmtepomp kopen in Twijzel.
warmtepomp-installateur-9286

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode-regio9286
Netnummer0511 (+31511)
Gas-gebruik M31590 M3
Stroomgebruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Twijzel

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Je kan kiezen uit tal van installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Twijzel heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert het verblijf en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe duur is het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een goede en goedkope warmtepomp in Twijzel? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels de warmtepomp-vergelijker bekijk jij vandaag nog (verwarmings)installateurs uit de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9286).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in als er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. Op deze website tref je bruikbare informatie over de soorten warmtepompen en wat past bij jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Twijzel kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €190,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.700 en €24.800. We differentiëren vier verschillende type installaties. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elke installatie heeft relevante plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw reguliere CV-ketel. Een prima manier om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel slaat dit op zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.875 en €5.075 bij een verwarmingsmonteur uit Twijzel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-twijzel

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (februari 2023) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is allereerst een forse investering. Gelukkig, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. Geholpen door actuele subsidies profiteer je van een korte terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je laten installeren voor €5600. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €3300. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door diverse onderwerpen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €23800Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€14200 – €23800Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3500 – €6750Niet de duurste oplossing
Lucht-water€3600 – €7450Hoge subsidie, hoog stroomgebruik
Hybride€2900 – €6250Snel en goedkoop

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Twijzel gebruikt pakweg 1590 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energie aanbieder als Greenchoice of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar schommelt tussen €215 tot €305. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €145 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1150m3€694
Buitenlucht2750kWh€465€229
Bodemwarmte1900kWh€326€368
Hybride1550 kWh + 375 M3€500€194

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Twijzel?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze mitsen en maren: een top-isolatie (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie sluit je aan op jouw moderne CV-ketel, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Achtkarspelen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is het gewoon te duur? Dan is er de unieke groene lening bij gemeente Achtkarspelen. Dit is een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.grootegast.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, normaliter kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Twijzel. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €700 tot doorgaans €3700. Interesse naar de subsidie in februari 2023 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Twijzel (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) krijg je pakweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op plusminus €1550.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij zo’n €2050.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€175, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
GalmetBasic 200 GT0 KW€1400,-
ViessmannVitocal 222-A AWOT-M-E-AC 221.A045 KW€1800,-
GallettiLEW 042WS44 KW€6200,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een gezond leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Twijzel aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Op die manier weet je zeker dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie resulteert in een optimaal leefklimaat zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van ons energieverbruik vloeit voort uit de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van stroom. De nodige elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Noord, Centrum, Zuid.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!