Warmtepomp Twijzelerheide

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Twijzelerheide? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een relatief goedkope en milieuvriendelijke manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €340,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van meerdere aspecten. Op deze pagina ontdek jij verdere details over een warmtepomp kopen in Twijzelerheide.
warmtepomp-installateur-9287

 • Zet het milieu op 1
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9287
Netnummer0511 (+31511)
Gas-verbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Twijzelerheide

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. Er bestaan diverse versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Twijzelerheide biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter inspecteert de woonruimte en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Twijzelerheide? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Aan de hand van de warmtepomp-vergelijker bekijk je vandaag nog warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Zo worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9287).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als categorie woning, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij praktische aanbevelingen over de type warmtepompenen wat aansluit op jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Twijzelerheide kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €290,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.900 en €23.900. We noemen hieronder vier verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil is de energiebron. Elke installatie heeft weer individuele pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt warmte uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de warmte uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een goede oplossing om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.000 en €6.800 bij een verwarmingsmonteur uit Twijzelerheide (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-twijzelerheide

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Een warmtepomp is initieel best wel prijzig. Maar, het betekent een fors lagere energierekening. Aan de hand van een subsidie oplopend tot €2.100 behaal je een goede terugverdientijd. Een full-electric model kan je laten installeren voor €7000. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €2500. De eindfactuur komt tot stand door velerlei factoren als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €26200Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€16400 – €25000Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4500 – €6925Zeer betaalbaar
Lucht-water€4050 – €6925Goedkoop, verbruikt veel stroom
Hybride€2700 – €5950Zeer betaalbaar

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Twijzelerheide gebruikt ongeveer 1590 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een maatschappij als Energiedirect of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €215 tot €400. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €160 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1125m3€695
Buitenlucht2600kWh€473€222
Bodemwarmte1700kWh€334€361
Hybride1500 kWh + 500 M3€507€188

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Twijzelerheide?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere mitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp werkt slim samen met jouw reguliere HR-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Achtkarspelen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je het nu niet betalen? In dit scenario kan jij gebruik maken van een speciale groene lening in de gemeente Achtkarspelen. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.grootegast.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, vaak heb je recht op de ISDE-subsidie Twijzelerheide. Hoeveel je krijgt heeft te maken met energielabel en vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €750 en kunnen oplopen tot €3800. Nieuwsgierig naar de subsidie in februari 2023 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Twijzelerheide (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze ong. €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op zo’n €1650.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal circa €2450.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GalmetBasic 270 GT0 KW€1100,-
ViessmannVitocal 222-A AWOT-M-E-AC 221.A065 KW€1800,-
GallettiLEW 051WS53 KW€7100,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Twijzelerheide aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Dan mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Degelijke isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren betekent een aangenaam binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door de verwarming en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar werken met elektriciteit. De benodigde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Noord, Centrum, Zuid.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!