Warmtepomp Buitenpost

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Buitenpost? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Deze installatie onttrekt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een efficiënte en milieuvriendelijke methode uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €340,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene facetten. Op ons warmtepomp-portaal ontdek jij meer info over een warmtepomp kopen in Buitenpost.
warmtepomp-installateur-9285

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Comfortabel leefcomfort
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Veilig alternatief
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcodegebied9285
Netnummer0511 (+31511)
Gasgebruik M31590 M3
Stroom-gebruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Buitenpost

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Er is keuze uit velerlei oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Buitenpost heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Buitenpost? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Via deze website doorzoek je eenvoudig leveranciers en installateurs uit jouw streek. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9285).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere categorie woning, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. In 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. Op deze website bekijk jij uitgebreide toelichtingen omtrent de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Buitenpost heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en de besparing loopt op tot €185,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €5.400 en €13.000. We gaan verder in op vier verschillende type modellen. Het echte verschil is de energietoevoer. Elk systeem heeft weer individuele plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt energie uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een voordelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.650 en €5.900 bij een verwarmingsmonteur uit Buitenpost (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-buitenpost

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in december 2023?

Een warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Gelukkig, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij lucratieve subsidies behaal je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric oplossing is al op de markt vanaf €6100. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €2300. De factuur is afhankelijk van diverse factoren zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €23200Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€17000 – €24100Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5400 – €7475Lage aanschafprijs
Lucht-water€3950 – €6125Koelende functie, buitenunit in zicht
Hybride€2450 – €6650Eenvoudig aan te sluiten

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Buitenpost consumeert pakweg 1590 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een leverancier van energie als Energiedirect of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing komt uit tussen de €205 tot €385. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €195 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1075m3€693
Buitenlucht2350kWh€457€236
Bodemwarmte1675kWh€319€374
Hybride1350 kWh + 575 M3€492€201

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Buitenpost?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Hiervoor gelden een stuk of wat mitsen en maren: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Deze installatie werkt slim samen met jouw moderne gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Achtkarspelen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan jij gebruik maken van de unieke groene lening in de gemeente Achtkarspelen. Het is een kortlopende lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.grootegast.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, in algemene zin heb je recht op de ISDE-subsidie Buitenpost. Hoeveel je hiervoor krijgt heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €825 tot ongeveer €1950. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in december 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Buitenpost (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) vergoeden ze om en nabij €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je ong. €1750.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf ong. €2225.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GalmetSpectra GT0 KW€1250,-
ViessmannVitocal 222-A AWOT-E 221.A1611 KW€2400,-
GallettiLEW 041WS45 KW€6300,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een comfortabel wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Buitenpost aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor zorg je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met vloerisolatie en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren betekent een aangenaam klimaat in huis zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota heeft te maken met de verwarming en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met stroom. Deze stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Noord, Centrum, Zuid.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!