Warmtepomp Bern

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Bern? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp gebruikt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een voordelige en ecologische manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €185,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van verschillende factoren. Op onze website tref je verdere details over een warmtepomp kopen in Bern.
warmtepomp-installateur-5318

 • Volledig van het gas af
 • In de zomer een koelende functie
 • Ruim aanbod in de regio
 • Een zeer hoog rendement
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5318
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Bern

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit meerdere toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bern kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Bern? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Gebruikmakend van onze vergelijker vind je in een zeer korte periode (verwarmings)installateurs uit de omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5318).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. In 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij onttrekt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij omvangrijke toelichtingen over actuele warmtepompen en wat matcht met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Bern kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en je bespaart al snel €255,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €4.400 en €24.800. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type producten. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elk type heeft zijn eigen eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw moderne HR-ketel. Een goede manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel beslaat dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.575 en €5.375 bij een verwarmingsmonteur uit Bern (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bern

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is in het begin een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op veel lagere gaskosten. Geholpen door een subsidie oplopend tot €2.100 realiseer je een snelle terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €6900. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €2300. Het prijskaartje is afhankelijk van meerdere facetten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €26100Passief koelen, erg duur
Water-water€14700 – €24500Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4000 – €7350Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4900 – €7175Totaaloplossing, buitenunit in zicht
Hybride€2275 – €5300Eenvoudig aan te sluiten

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Bern verbruikt ongeveer 1510 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energieleverancier als Budget Energie of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing ligt tussen de €210 tot €305. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, rond de €145 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1050m3€666
Buitenlucht2350kWh€453€213
Bodemwarmte2000kWh€320€346
Hybride1575 kWh + 575 M3€486€180

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Bern?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren meerdere zaken: een isolatieschil om de woning (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. De pomp sluit je aan op jouw huidige gasketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Zaltbommel?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario is er de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Zaltbommel. Het gaat om een interessante lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.zaltbommel.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed om te weten, doorgaans is er de ISDE-subsidie Bern. Hoeveel je krijgt hangt af van energielabel en vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €650 tot doorgaans €3550. Informeren naar de maximale subsidie in september 2023 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Bern (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) vergeven ze grofweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je om en nabij €1700.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij plusminus €2150.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Climavenetai-BX-N 004M3 KW€1450,-
NIBEF1255-16 (B/W)16 KW€3400,-
CIATGEOCIAT Modular 45H9 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een aangenaam klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Bern aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Zodoende mag je ervan uitgaan dat de warmte binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Voldoende ventileren mondt uit in een aangenaam klimaat in huis zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de CV-installatie en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Zaltbommel, Brakel, Kerkwijk, Nederhemert.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!