Warmtepomp Brakel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Brakel? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp profiteert van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een zuinige en milieuvriendelijke wijze om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je profiteert van een besparing tot wel €290,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene elementen. Op ons warmtepomp-portaal vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Brakel.
warmtepomp-installateur-5306

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Weinig onderhoud
 • Royale subsidies

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcodegebied5306
Netnummer0418 (+31418)
Gas-gebruik M31510 M3
Stroom-gebruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Brakel

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. We hebben te maken met flink wat systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Brakel kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Brakel? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Aan de hand van deze website check je vandaag nog de beste installateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5306).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie onttrekt warmte uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door hoe je woning geïsoleerd is. Verderop ontdek je samengestelde toelichtingen aangaande alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Brakel heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en warm water uit de kraan op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €295,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.100 en €21.600. We spreken over 4 verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elke vorm heeft weer individuele kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van warmte uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw normale CV-ketel op gas. Een voordelige oplossing om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.050 en €6.650 bij een verwarmingsmonteur uit Brakel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-brakel

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. ISDE subsidie realiseer je een interessante terugverdientijd. Een full-electric model kan je aanschaffen vanaf €6000. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €1900. De uiteindelijke investering wordt vastgesteld door specifieke zaken als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €23200Geen geluid, prijzig
Water-water€13100 – €20200Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4250 – €7225Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4050 – €7200Weinig onderhoud, veel elektriciteit nodig
Hybride€2500 – €6550Combinatiesysteem

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Brakel gebruikt ong. 1510 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een maatschappij als Essent of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing fluctueert tussen de €270 tot €375. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €175 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1200m3€657
Buitenlucht2425kWh€427€230
Bodemwarmte2050kWh€296€361
Hybride1425 kWh + 425 M3€460€197

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als ventilatielucht of aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Brakel?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden meerdere vereisten: een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Zaltbommel?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dat geval is er de duurzame groene lening in de regio Zaltbommel. We hebben het over een een speciale lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.zaltbommel.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, vaak kan je profiteren van de ISDE-subsidie Brakel. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €550 tot wel €1900. Benieuwd naar de maximale subsidie in september 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Brakel (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze pakweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze plusminus €1700.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal ong. €2200.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, met name A++ labels).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Climavenetai-KI-MTD 0095t22 KW€3500,-
NIBEF7304 KW€1700,-
CIATDYNACIAT LG 080A32 KW€5000,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een prettige leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Brakel aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Hiermee verhinder je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Degelijke isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Je kunt denken aan bodemisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren leidt tot een comfortabel leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar verwarmen en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Zaltbommel, Brakel, Kerkwijk, Nederhemert.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!