Warmtepomp Nieuwaal

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Nieuwaal? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een economische en verantwoorde aanpak om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €200,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval ontvang je een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan verscheidene facetten. Op onze website vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Nieuwaal.
warmtepomp-installateur-5313

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcodegebied5313
Netnummer0418 (+31418)
Gas-gebruik M31510 M3
Stroom-verbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Nieuwaal

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We onderscheiden honderden versies. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuwaal heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter bestudeert het huis en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Nieuwaal? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl vind je direct de beste installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5313).
 2. Specificeer de woning. Onder andere type en leeftijd huis, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. In circa 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij profiteert van energie uit bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Veel hangt af van de manier van isoleren. Onderstaand tref jij uitgebreide info aangaande de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Nieuwaal heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en de besparing loopt op tot €220,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.800 en €12.100. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten modellen. Het onderscheid is de input van energie. Elk type installatie heeft weer individuele kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut energie uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de warmte uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een goede oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.750 en €6.600 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuwaal (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuwaal

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2023) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Maar het mooie is, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Met behulp van een flinke subsidie geniet jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is beschikbaar vanaf €6300. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €1900. De eindfactuur wordt berekend door verschillende onderwerpen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €24600Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€14100 – €20300Ook koelende functie
Lucht-lucht€4250 – €6475Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3600 – €6375Laagdrempelig, geleverd met buitenunit
Hybride€2300 – €6300Ook voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Nieuwaal gebruikt ongeveer 1510 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Energiedirect of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €225 tot €305. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €185 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1225m3€661
Buitenlucht2400kWh€456€205
Bodemwarmte2025kWh€324€337
Hybride1375 kWh + 500 M3€489€172

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Nieuwaal?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende voorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. In het geval van een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. De pomp werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Zaltbommel?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Wacht niet te lang, want dan hebben we de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Zaltbommel. Het is een interessante lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.zaltbommel.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Nieuwaal. Hoeveel je krijgt heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €900 tot wel €2450. Nieuwsgierig naar de september 2023 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Nieuwaal (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) vergoeden ze ongeveer €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze circa €1975.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf circa €2175.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Climavenetai-KI-MTD 0121t23 KW€3600,-
NIBEMT WH 21-019-FS0 KW€1250,-
CIATDYNACIAT LG 130A54 KW€7200,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierbij vind je een handig stappenplan van de warmteservice Nieuwaal aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Dan verhinder je dat gewonnen warmte verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is spouwmuurisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een gezond wooncomfort zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van de totale energierekening komt voort uit de verwarming en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door stroom. De benodigde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Zaltbommel, Brakel, Kerkwijk, Nederhemert.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!