Warmtepomp Aalst

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Aalst? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een efficiënte en milieuvriendelijke methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en het bespaart flink geld, tot wel €305,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval krijg je een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van allerlei aspecten. Op ons warmtepomp-portaal check je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Aalst.
warmtepomp-installateur-5308

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Constante temperatuur
 • Toekomstbestendig
 • Relatief weinig onderhoud
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5308
Netnummer0418 (+31418)
Gas-verbruik M31510 M3
Stroom-gebruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Aalst

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit tal van onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Aalst biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bestudeert de woning en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Aalst? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door middel van deze website vergelijk je waardevolle (verwarmings)installateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5308).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals type woning, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij onttrekt energie uit lucht, bodem of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met de isolatie van je woning. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk jij omvangrijke raadgeving die gaan over actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Aalst kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de besparing loopt op tot €220,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.700 en €19.900. We gaan verder in op 4 verschillende type installaties. Het echte verschil is de input van energie. Elk model heeft zijn eigen pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van warmte van het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van warmte uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw reguliere CV-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard hebben we het over een combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.900 en €6.550 bij een verwarmingsmonteur uit Aalst (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-aalst

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Echter, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Via aantrekkelijk subsidies geniet jij van een korte terugverdientijd. Een full-electric model is er vanaf €6600. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €2300. De eindfactuur is gebaseerd op verscheidene onderdelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €26800Geen geluid, relatief duur
Water-water€17100 – €21500Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5250 – €6125Lage aanschafprijs
Lucht-water€4850 – €6400Laagdrempelig, verbruikt veel stroom
Hybride€2500 – €6150Ook voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Aalst verbruikt om en nabij 1510 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een maatschappij als Energiedirect of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €225 tot €395. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €135 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1100m3€659
Buitenlucht2675kWh€442€217
Bodemwarmte1700kWh€310€349
Hybride1575 kWh + 375 M3€474€185

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Aalst?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. We noemen enkele mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Het systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Zaltbommel?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Dan bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening via jouw gemeente Zaltbommel. Het gaat om een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.zaltbommel.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, doorgaans heb je recht op de ISDE-subsidie Aalst. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €700 tot plusminus €2400. Interesse naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Aalst (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je ongeveer €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je plusminus €1750.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf ongeveer €2350.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Climavenetai-KI-MTD 0101t24 KW€3700,-
NIBEF2040-65 KW€1800,-
CIATDYNACIAT LG 100A40 KW€5800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een optimaal binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Hieronder tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Aalst aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie resulteert in een aangename leefomgeving zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen gas, maar werken op basis van stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Zaltbommel, Brakel, Kerkwijk, Nederhemert.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!