Warmtepomp s-Hertogenbosch

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in s-Hertogenbosch? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat neemt energie uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een economische en verantwoorde manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €270,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door een aantal zaken. Op deze pagina check jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in s-Hertogenbosch.
warmtepomp-installateur-5201

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Weinig onderhoud nodig
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieNoord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
Postcode-regio5201
Netnummer073 (+3173)
Gasgebruik M31400 M3
Stroomgebruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energiekosten€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in s-Hertogenbosch

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit tientallen producten. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in s-Hertogenbosch kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. De mate van isolatie en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in s-Hertogenbosch? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Op basis van warmtepomprevolutie.nl tref je bruikbare installateurs uit jouw streek. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5201).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met leeftijd woning, isolatiewaarden. In het volgende stukje check je uitgebreide details ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in s-Hertogenbosch kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en heet water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 60% en het bespaart flink geld, tot wel €195,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.100 en €22.400. We gaan verder in op 4 verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type wordt gekenmerkt door pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut warmte van het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van warmte uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw reguliere gasketel. Een prima oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.075 en €5.275 bij een verwarmingsmonteur uit s-Hertogenbosch (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-s-hertogenbosch

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Gelukkig, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. de hoge subsidie geniet jij van een goede terugverdientijd. Een full-electric pomp is beschikbaar vanaf €5500. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €3100. De factuur wordt vastgesteld door diverse onderdelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €24900Hoge besparing, niet goedkoop
Water-water€13400 – €20800Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4200 – €6525Verwarmen en koelen
Lucht-water€3550 – €7050Laagdrempelig, geplaatst met buitenunit
Hybride€2225 – €5000Combinatiesysteem

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in s-Hertogenbosch gebruikt plusminus 1400 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Delta of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing schatten we op €260 tot €355. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €135 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1075m3€741
Buitenlucht2725kWh€482€259
Bodemwarmte1900kWh€333€408
Hybride1325 kWh + 550 M3€519€222

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in s-Hertogenbosch?

Niet alle huizen zijn even interessant. Standaard zijn er een stuk of wat zaken: een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het apparaat sluit je aan op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en vervangt de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente s-Hertogenbosch?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Dan is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente s-Hertogenbosch. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.s-hertogenbosch.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, voor de meeste systemen kan je profiteren van de ISDE-subsidie s-Hertogenbosch. Hoeveel je krijgt komt tot stand door model en vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €925 en lopen op tot wel €1900. Onderzoek doen naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming s-Hertogenbosch (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) ontvang je om en nabij €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je ong. €1800.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij ong. €2125.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€200, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ImmergasAudax 85 KW€1800,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW100YAA + ERSC-VM2C9 KW€2200,-
VaillantgeoTHERM VWS 460/3 (W/W) (0010018423)64 KW€8200,-

In vier stappen een gasvrij huis

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een gezonde leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice s-Hertogenbosch aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Op die manier weet je zeker dat gewonnen warmte verloren gaat. Een solide isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren is belangrijk voor een prettig leefklimaat zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Binnenstad, Zuidoost, Graafsepoort, Muntel / Vliert, Rosmalen-Zuid, Rosmalen-Noord, De Groote Wielen, Empel, Noord, Maaspoort, Est, Engelen, Nuland, Vinkel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente