Warmtepomp Poederoijen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Poederoijen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een economische en verantwoorde methode om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je bespaart al snel €285,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door verscheidene zaken. Op ons warmtepomp-portaal lees jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Poederoijen.
warmtepomp-installateur-5307

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Ook koelen is mogelijk
 • Diverse erkende installateurs
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcodegebied5307
Netnummer0418 (+31418)
Gas-verbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Poederoijen

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. Er zijn tientallen onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Poederoijen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter inspecteert jouw woning en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Poederoijen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. D.m.v. onze vergelijker vind je eenvoudig verwarmingsinstallateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5307).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals categorie woning, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij neemt warmte uit de bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met leeftijd woning, isolatiewaarden. Bijgaand check jij bruikbare adviezen ten aanzien van populaire warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Poederoijen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €250,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €6.500 en €15.200. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elke installatie wordt gekenmerkt door eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt warmte uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw normale HR-ketel op gas. Een goede oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld heb je dan te maken met een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.175 en €4.450 bij een verwarmingsmonteur uit Poederoijen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-poederoijen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, je realiseert veel minder stookkosten. Met behulp van aantrekkelijk subsidies behaal je een hele scherpe terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6700. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2500. De factuur wordt getekend door specifieke aspecten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €27100Geen buitenunit, erg duur
Water-water€13700 – €24300Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3500 – €6775Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4700 – €7150goede performance, geplaatst met buitenunit
Hybride€2950 – €6000Snel en goedkoop

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Poederoijen verbruikt plusminus 1510 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energie aanbieder als Delta of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €240 tot €380. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €195 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1000m3€658
Buitenlucht2650kWh€434€224
Bodemwarmte1950kWh€303€355
Hybride1300 kWh + 400 M3€467€191

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Poederoijen?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen een paar vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie sluit je aan op jouw normale gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Zaltbommel?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval is er een optie voor de duurzame groene lening via de gemeente Zaltbommel. Dit is een speciale lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.zaltbommel.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, in algemene zin heb je recht op de ISDE-subsidie Poederoijen. De omvang van de subsidie heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €550 tot plusminus €3350. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Poederoijen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) vergeven ze circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op grofweg €1800.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij grofweg €2425.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€275, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Climavenetai-KIR-MTD 0101t24 KW€3700,-
NIBESavent2 KW€1500,-
CIATDYNACIAT LG 090A37 KW€5500,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en profiteer je van een prettig klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Poederoijen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zodoende zorg je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Gedegen isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Voorbeelden zijn isolatie van de bodem en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren zorgt voor een prettige leefomgeving zonder energieverspilling. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit onze verwarming en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel stroom nodig. De gevraagde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Zaltbommel, Brakel, Kerkwijk, Nederhemert.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!