Warmtepomp Nederhemert

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Nederhemert? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een relatief goedkope en ecologische benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €315,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van diverse facetten. Op onze website ontdek je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Nederhemert.
warmtepomp-installateur-5317

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Weinig onderhoud
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcodegebied5317
Netnummer0418 (+31418)
Gas-gebruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Nederhemert

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt honderden installaties. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nederhemert biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert de woning en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Nederhemert? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door warmtepomprevolutie.nl ontdek je vandaag nog de beste installateurs uit jouw streek. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5317).
 2. Specificeer de woning. Zaken als categorie huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat haalt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door de isolatie van je woning. Verderop vind jij bruikbare gegevens die gaan over de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Nederhemert kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en je bespaart al snel €240,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.000 en €21.800. We werken op dit moment met 4 verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk systeem heeft relevante voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van warmte uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een voordelige oplossing om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.550 en €7.225 bij een verwarmingsmonteur uit Nederhemert (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nederhemert

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot een significant lagere energierekening. Door middel van een zeer aantrekkelijke subsidie behaal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. 0koop je al vanaf €7800. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €1900. De uiteindelijke investering wordt gebudgetteerd middels specifieke variabelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €26400Hoge subsidie, prijzig
Water-water€17400 – €24300Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5100 – €6625Lage aanschafprijs
Lucht-water€5450 – €6125Totaaloplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2150 – €5200Eenvoudig aan te sluiten

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Nederhemert gebruikt ong. 1510 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier als Eneco of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €245 tot €395. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €135 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1000m3€665
Buitenlucht2725kWh€446€219
Bodemwarmte1925kWh€313€352
Hybride1550 kWh + 525 M3€479€186

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Nederhemert?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat vereisten: een top-isolatie (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem sluit je aan op jouw moderne HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Zaltbommel?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan hebben we de unieke groene lening van je gemeente Zaltbommel. Kort gezegd een tijdelijke lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.zaltbommel.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, in de meeste gevallen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Nederhemert. Hoeveel je krijgt heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies variëren van €575 tot wel €1700. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Nederhemert (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze grofweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze pakweg €1650.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2175.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Climavenetai-KI-MTD 0151t29 KW€4200,-
NIBEF1155-16 (B/W)16 KW€3400,-
CIATGEOCIAT Modular 33H7 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een prettig wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Nederhemert aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren resulteert in een optimaal wooncomfort zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van ons energieverbruik komt voort uit de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op elektriciteit. De nodige elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Zaltbommel, Brakel, Kerkwijk, Nederhemert.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!