Warmtepomp Gameren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Gameren? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem gebruikt energie uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een zuinige en ecologische wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €215,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan ontvang je een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende variabelen. Als je iets verders scrollt bekijk je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Gameren.
warmtepomp-installateur-5311

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Los van de energieleverancier
 • Weinig onderhoud nodig
 • Hoog rendement

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5311
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Gameren

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Er is keuze uit diverse producten. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gameren kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Gameren? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met deze website vind je in enkele stappen (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5311).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Na 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de isolatiewaarden. Hieronder vind jij veelzijdige adviezen inzake populaire warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Gameren kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en warm sanitair water op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €315,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.500 en €17.500. We noemen hieronder vier verschillende type installaties. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke pomp wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt energie uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een goede oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.750 en €6.850 bij een verwarmingsmonteur uit Gameren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gameren

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in maart 2024?

De warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Echter, het mondt uit in veel minder stookkosten. Geholpen door een flinke subsidie realiseer jij een snelle terugverdientijd. 0is er vanaf €6900. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2700. De factuur hangt af van verscheidene variabelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €25000Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€16400 – €23600Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3650 – €7300Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€3600 – €6900Goedkoop, hoog stroomgebruik
Hybride€2750 – €6900Niet volledig van het gas af

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Gameren gebruikt grofweg 1510 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een leverancier van energie als Budget Energie of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing vinden we terug tussen de €210 tot €310. Met een hybride oplossing verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €190 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1100m3€660
Buitenlucht2675kWh€449€211
Bodemwarmte1750kWh€317€343
Hybride1525 kWh + 500 M3€482€178

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Gameren?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden verschillende randvoorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie sluit je aan op jouw huidige HR-ketel, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Zaltbommel?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval is er de erkende groene lening bij de gemeenten Zaltbommel. Dit is een speciaal soort lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.zaltbommel.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, in algemene zin is er de ISDE-subsidie Gameren. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €625 en kunnen oplopen tot €3350. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in maart 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Gameren (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) verstrekken ze ong. €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je plusminus €1600.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf circa €2425.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Climavenetai-KIR-MTD 0121t23 KW€3600,-
NIBEAMS10-65 KW€1800,-
CIATDYNACIAT LG 120A47 KW€6500,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een comfortabel wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Gameren aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zodoende zorg je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren betekent een optimale leefomgeving zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota heeft te maken met verwarmen en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De nodige stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Zaltbommel, Brakel, Kerkwijk, Nederhemert.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!