Warmtepomp Bruchem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Bruchem? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een economische en duurzame methode om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €275,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Dan kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan meerdere elementen. Als je iets verders scrollt vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Bruchem.
warmtepomp-installateur-5314

 • Groene investering
 • Comfortabel leefcomfort
 • Veel keuze in leveranciers
 • Weinig onderhoud nodig
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcodegebied5314
Netnummer0418 (+31418)
Gas-gebruik M31510 M3
Stroom-gebruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Bruchem

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met meerdere versies. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bruchem kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter bekijkt het huis en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Bruchem? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met deze website doorzoek je snel en eenvoudig leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5314).
 2. Omschrijf de woning. Zoals type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. Op deze pagina bekijk jij veelzijdige gegevens aangaande populaire warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Bruchem heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en heet water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €330,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €3.200 en €20.100. We gaan verder in op 4 verschillende soorten systemen. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elk systeem heeft weer individuele plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw traditionele gasketel. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.825 en €4.875 bij een verwarmingsmonteur uit Bruchem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bruchem

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is primair een forse investering. Echter, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij ISDE subsidie krijg jij een goede terugverdientijd. Een full-electric model is beschikbaar vanaf €5500. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2600. De eindfactuur is gebaseerd op diverse aspecten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €26900Geen geluid, lange terugverdientijd
Water-water€16300 – €21500Koelende functie
Lucht-lucht€4550 – €6025CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4500 – €7075Ruimte subsidie, hoog stroomgebruik
Hybride€2800 – €6050Ook voor bestaande bouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in Bruchem verbruikt circa 1510 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een energiemaatschappij als Eneco of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing varieert van €270 tot €370. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €135 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1225m3€662
Buitenlucht2650kWh€463€199
Bodemwarmte1825kWh€331€331
Hybride1575 kWh + 350 M3€497€166

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als ventilatielucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Bruchem?

Niet alle woningen zijn even interessant. We onderscheiden een aantalvereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat sluit je aan op jouw traditionele HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Zaltbommel?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er de unieke groene lening via jouw gemeente Zaltbommel. Het is een speciaal soort lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.zaltbommel.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, dikwijls kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Bruchem. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met energielabel en vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €525 tot maar liefst €3200. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Bruchem (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je pakweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je circa €1650.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal pakweg €2475.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€250, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
Climavenetai-KIR-MTD 0135t25 KW€3800,-
NIBEMT WH 21-026-FS0 KW€1250,-
CIATDYNACIAT LG 150A59 KW€7700,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een comfortabele leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Bruchem aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Daarmee weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Een solide isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren betekent een prettig wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar sluit je aan op elektriciteit. Dit stukje stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Zaltbommel, Brakel, Kerkwijk, Nederhemert.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!