Warmtepomp Kerkwijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Kerkwijk? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij gebruikt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een efficiënte en duurzame aanpak om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €325,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan diverse elementen. Op ons warmtepomp-portaal check je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Kerkwijk.
warmtepomp-installateur-5315

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Constante verwarming van de woning
 • Veel keuze in leveranciers
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Hoge subsidie

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5315
Netnummer0418 (+31418)
Gas-verbruik M31510 M3
Stroomgebruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Kerkwijk

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Er zijn verscheidene producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kerkwijk kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Kerkwijk? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Aan de hand van onze vergelijker doorzoek je vandaag nog erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5315).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp benut de energie uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als leeftijd woning, isolatiewaarden. In de volgende paragraaf lees je accurate informatie met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Kerkwijk kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €295,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.600 en €15.900. We onderscheiden grofweg vier verschillende type modellen. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elk type wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt warmte uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt warmte uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt warmte uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een laagdrempelige manier om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld slaat dit op zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.525 en €6.400 bij een verwarmingsmonteur uit Kerkwijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kerkwijk

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent veel lagere gaskosten. Aan de hand van een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is er vanaf €8000. Een hybride oplossing koop je al vanaf €3400. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd door meerdere onderdelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €24300Hoog rendement (COP), erg duur
Water-water€13900 – €20300Koelende functie
Lucht-lucht€5450 – €6225Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4500 – €7075Laagdrempelig, vraagt veel stroom
Hybride€2375 – €6800Geschikt voor bestaande bouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Kerkwijk gebruikt ongeveer 1510 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energiemaatschappij als Eneco of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €230 tot €375. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €125 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1100m3€663
Buitenlucht2675kWh€431€232
Bodemwarmte1975kWh€298€365
Hybride1525 kWh + 425 M3€464€199

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Kerkwijk?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Zaltbommel?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval kan je profiteren van de interessante groene lening bij de gemeenten Zaltbommel. We hebben het over een een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.zaltbommel.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, dikwijls kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Kerkwijk. De hoogte van dit bedrag hangt af van energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €550 tot wel €3300. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Kerkwijk (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) verstrekken ze ong. €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op om en nabij €1975.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf pakweg €2425.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€200, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Climavenetai-KI-MTD 0135t25 KW€3800,-
NIBEF1155-6PC6 KW€2800,-
CIATGEOCIAT Access 18H4 KW€2650,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en krijg je een gezonde leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Kerkwijk aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De woning grondig isoleren. Hiermee voorkom je dat de warmte je huis weer verlaat. Grondige isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie resulteert in een aangename leefomgeving zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel stroom nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Zaltbommel, Brakel, Kerkwijk, Nederhemert.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!