Warmtepomp Zuilichem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Zuilichem? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een zuinige en milieuvriendelijke methode om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en de besparing loopt op tot €255,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene randvoorwaarden. Op onze website tref je meer info over een warmtepomp kopen in Zuilichem.
warmtepomp-installateur-5305

 • Vermindering Milieu-impact
 • Beschikt over koelende functie
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Gemakkelijke installatie
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcodegebied5305
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Zuilichem

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit flink wat toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zuilichem kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter inspecteert jouw huis en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Zuilichem? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels deze website tref je bruikbare warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5305).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan soort woning, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. Na uiterlijk een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp benut de warmte uit de bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. Hieronder ontdek jij handige aanbevelingen met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat conformeert aan jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Zuilichem heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de besparing loopt op tot €195,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €4.800 en €23.700. We gaan verder in op vier verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil is de energiebron. Elk type heeft weer individuele plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt energie uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een voordelige manier om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel spreken we dan over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.625 en €6.550 bij een verwarmingsmonteur uit Zuilichem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zuilichem

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Gelukkig, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Met behulp van de hoge subsidie realiseer jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric model laat je al plaatsen voor €6800. Een hybride variant koop je al vanaf €3300. De totaalprijs komt tot stand door verschillende zaken zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €24800Hoge besparing, prijzig
Water-water€13400 – €20100Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5400 – €7175Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4850 – €6625Totaaloplossing, hoog energiegebruik
Hybride€2725 – €6600Iedereen kan hier van profiteren

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Zuilichem gebruikt plusminus 1510 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een maatschappij als Engie of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing varieert van €210 tot €305. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €130 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€656
Buitenlucht2600kWh€459€197
Bodemwarmte1975kWh€328€328
Hybride1450 kWh + 575 M3€492€164

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verschillende bronnen als lucht of uit de bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Zuilichem?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw moderne gasketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Zaltbommel?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening via jouw gemeente Zaltbommel. Kort gezegd een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.zaltbommel.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, doorgaans kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Zuilichem. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €625 en kunnen oplopen tot €3550. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Zuilichem (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze pakweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je zo’n €1725.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij circa €2425.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€125, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Climavenetai-KIR-MTD 0095t22 KW€3500,-
NIBEF7504 KW€1700,-
CIATAQUACIAT ILD390B64 KW€7550,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Zuilichem aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor zorg je dat warme lucht de woning ontglipt. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren zorgt voor een optimaal wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De gevraagde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Zaltbommel, Brakel, Kerkwijk, Nederhemert.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!