Warmtepomp Delwijnen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Delwijnen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het apparaat profiteert van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een voordelige en ecologische benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 60% en je profiteert van een besparing tot wel €340,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen diverse randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Delwijnen.
warmtepomp-installateur-5316

 • Volledig van het gas af
 • Kan het huis ook koelen
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Eenvoudig te bedienen
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode-regio5316
Netnummer0418 (+31418)
Gas-verbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Delwijnen

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn meerdere producten. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Delwijnen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en biedt advies op maat. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Delwijnen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door middel van deze website vind jij zonder problemen verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5316).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. Na 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem gebruikt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met leeftijd woning, isolatiewaarden. Verderop tref je praktische aanbevelingen met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Delwijnen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €230,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.600 en €17.900. We gaan verder in op 4 verschillende type producten. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elke pomp heeft weer individuele plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut energie uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw reguliere CV-ketel. Een voordelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.600 en €5.025 bij een verwarmingsmonteur uit Delwijnen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-delwijnen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Gelukkig, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van aantrekkelijk subsidies krijg je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is al op de markt vanaf €5800. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2900. De uiteindelijke kostprijs kan men berekenen met verscheidene aspecten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €24100Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€15400 – €20100Kan ook koelen
Lucht-lucht€5450 – €7225CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4800 – €6500Hoge subsidie, hoog energiegebruik
Hybride€2650 – €6900Zeer betaalbaar

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Delwijnen gebruikt plusminus 1510 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een maatschappij als Engie of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing varieert van €210 tot €395. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €140 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1150m3€664
Buitenlucht2650kWh€438€226
Bodemwarmte1700kWh€305€359
Hybride1350 kWh + 575 M3€471€193

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Delwijnen?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Dit systeem is een aanvulling op jouw bestaande gasketel, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Zaltbommel?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dit scenario kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Zaltbommel. Het is een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.zaltbommel.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, normaliter kan je profiteren van de ISDE-subsidie Delwijnen. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met energielabel en vermogen van het product. De subsidies fluctueren tussen de €925 en kunnen oplopen tot €2250. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Delwijnen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) heb je recht op zo’n €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je ong. €1775.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2275.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Climavenetai-KIR-MTD 0151t29 KW€4200,-
NIBEF1255-6PC6 KW€2800,-
CIATGEOCIAT Modular 20H5 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrij huis

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een optimaal klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Delwijnen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Dan weet je zeker dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Gedegen isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  Indien de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren zorgt voor een comfortabel wooncomfort zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken komt voort uit verwarmen en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van elektriciteit. Dit stukje stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Zaltbommel, Brakel, Kerkwijk, Nederhemert.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!