Warmtepomp Zuidplas

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Zuidplas? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een zuinige en verantwoorde manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €295,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? Dan kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende elementen. Op ons warmtepomp-portaal bekijk jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Zuidplas.
warmtepomp-installateur-2761

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Ook koelen is mogelijk
 • Diverse erkende installateurs
 • Veilig alternatief
 • Royale subsidies

ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode-regio2761
Netnummer0594 (+31594)
Gas-gebruik M31230 M3
Stroom-verbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energiekosten€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Zuidplas

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Er bestaan verscheidene systemen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zuidplas biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter inspecteert jouw woning en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Zuidplas? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Dankzij de warmtepomp-vergelijker vind jij snel leveranciers en installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (2761).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Binnen 7 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. In de paragraaf hierna bekijk je uitgebreide info aangaande actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Zuidplas kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €210,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.500 en €19.600. We werken op dit moment met vier verschillende soorten modellen. Het onderscheid is waar de energie vandaan komt. Elk systeem heeft zijn eigen kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de energie uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de energie uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw bestaande HR-ketel. Een betaalbare oplossing om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.575 en €5.175 bij een verwarmingsmonteur uit Zuidplas (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zuidplas

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Echter, je realiseert een fors lagere energierekening. Middels interessante subsidies krijg jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is al op de markt vanaf €8000. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €2800. De eindfactuur is gebaseerd op specifieke facetten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €23000Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€15600 – €20800Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4350 – €6500Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5200 – €7325Goedkope installatie, hoog energiegebruik
Hybride€2400 – €5750Snelle terugverdientijd

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Zuidplas gebruikt ongeveer 1230 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een leverancier van energie als Eneco of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €215 tot €300. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €160 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€661
Buitenlucht2325kWh€456€205
Bodemwarmte2075kWh€324€337
Hybride1400 kWh + 575 M3€489€172

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Zuidplas?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele zaken: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp is actief naast jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Zuidplas?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Zuidplas. Het betreft een kortlopende lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.zuidplas.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, in de regel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Zuidplas. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €975 tot ongeveer €3400. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Zuidplas (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze grofweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze ongeveer €1825.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf ongeveer €2000.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
IBK / CLINTCHA/IK/A/WP 6111 KW€2250,-
Mitsubishi ElectricPHM85V8 KW€2100,-
TraneCXAM 020 HE SQ38 KW€4950,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Hierna tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Zuidplas aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om isolatie van de vloer en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren draait uit op een gezond wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik heeft te maken met de CV-installatie en warm water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel elektriciteit. De gevraagde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Moerkapelle, Zevenhuizen, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente