Warmtepomp Peel en Maas

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Peel en Maas? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij gebruikt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een economische en duurzame benadering uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €175,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van een aantal randvoorwaarden. Hierna vind jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Peel en Maas.
warmtepomp-installateur-5981

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Aangenaam leefcomfort
 • Veel keuze in leveranciers
 • Waardevermeerdering huis
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode-regio5981
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomgebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Peel en Maas

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt fors wat installaties. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Peel en Maas biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bestudeert de woning en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Peel en Maas? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Dankzij onze vergelijker vergelijk jij in een zeer korte periode erkende installateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5981).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als categorie woning, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp onttrekt energie uit de bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. Onderstaand check je omvangrijke informatie aangaande de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Peel en Maas heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €180,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €7.000 en €15.100. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten modellen. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elke installatie wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige gasketel. Een voordelige oplossing om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.475 en €5.300 bij een verwarmingsmonteur uit Peel en Maas (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-peel-en-maas

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Maar, het resulteert in een fors lagere energierekening. Geholpen door lucratieve subsidies haal je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €8000. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3200. De factuur wordt vastgesteld door verscheidene onderwerpen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €23400Geen geluid, prijzig
Water-water€16900 – €23600Koelende functie
Lucht-lucht€4050 – €6525Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4600 – €6050Kan ook koelen, veel elektriciteit nodig
Hybride€2150 – €5300Interessante prijzen

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Peel en Maas verbruikt ongeveer 1610 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een energieleverancier als Budget Energie of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing varieert van €230 tot €335. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €135 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1025m3€682
Buitenlucht2675kWh€450€232
Bodemwarmte2000kWh€314€368
Hybride1500 kWh + 425 M3€484€198

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Peel en Maas?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We noemen verschillende vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. Het systeem wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Peel en Maas?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening via de gemeente Peel en Maas. We hebben het over een een tijdelijke lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.peelenmaas.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Peel en Maas. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met het max. vermogen en energielabel van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €525 en kunnen oplopen tot €3650. Benieuwd hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Peel en Maas (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze om en nabij €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze om en nabij €1700.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf ongeveer €2125.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€300, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
iDMTERRA ML 8-13; 81030112 KW€2500,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-HW112 YHA + EHPT20X-VM2C11 KW€2400,-
VaillantgeoTHERM VWL 35/4 S (0010013076)2 KW€1350,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een aangenaam klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Hierna tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Peel en Maas aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Zo zorg je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie zorgt voor een optimaal leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van de totale energierekening komt voort uit de verwarming en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel stroom. De gevraagde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Grashoek-Koningslust, Panningen, Kessel, Maasbree, Baarlo, Meijel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente