Warmtepomp Helden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Helden? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie haalt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een efficiënte en duurzame manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €305,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? In dit scenario krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door meerdere randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt ontdek je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Helden.
warmtepomp-installateur-5988

 • Een energieneutrale woning
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5988
Netnummer077 (+3177)
Gas-gebruik M31610 M3
Stroomgebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energiekosten€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Helden

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt tal van oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Helden kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Helden? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met behulp van onze vergelijker tref je in korte tijd installateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5988).
 2. Specificeer de woning. Denk aan soort huis, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij neemt energie uit lucht, bodem of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Hierna lees je samengestelde adviezen over alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Helden kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en de potentiële besparing ligt op €255,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.600 en €13.800. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten installaties. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke leverancier wordt gekenmerkt door kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.000 en €7.425 bij een verwarmingsmonteur uit Helden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-helden

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Maar, je realiseert een significant lagere energierekening. Middels een hoge subsidie haal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je laten installeren voor €7400. Een hybride oplossing is er vanaf €3000. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend door meerdere randvoorwaarden zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €26500Passief koelen, erg duur
Water-water€16300 – €21500Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4400 – €6675Buiten- en binnenunit
Lucht-water€5150 – €6250Aansluitbaar op CV, hoog energiegebruik
Hybride€2900 – €5100Snelle terugverdientijd

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Helden consumeert plusminus 1610 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Energiedirect of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing schommelt tussen €275 tot €310. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €150 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1125m3€722
Buitenlucht2525kWh€498€224
Bodemwarmte1625kWh€354€368
Hybride1350 kWh + 475 M3€534€188

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Helden?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar eisen: een hoge isolatiewaarde (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw normale HR-ketel, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Peel en Maas?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval hebben we de interessante groene lening bij de gemeenten Peel en Maas. Het is een aantrekkelijke lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.peelenmaas.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, voor de meeste systemen heb je recht op de ISDE-subsidie Helden. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €850 tot wel €2500. Informeren hoeveel subsidie je in september 2023 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Helden (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) krijg je zo’n €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je om en nabij €1750.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij om en nabij €2125.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€100, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ClivetWSAN-XIN 161 exc27 KW€3850,-
PanasonicKIT-WXC09H3E89 KW€2200,-
ClimavenetaWW-HT 013152 KW€7000,-

In vier stappen een gasvrij huis

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een optimaal wooncomfort. Hoe werkt dit? Bijgaand is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Helden aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Dan vermijd je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren zorgt voor een aangenaam leefklimaat zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat stroom nodig. Deze elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Grashoek-Koningslust, Panningen, Kessel, Maasbree, Baarlo, Meijel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!