Warmtepomp Beringe

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Beringe? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem neemt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een zuinige en ecologische wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €330,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende variabelen. Op ons warmtepomp-portaal check jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Beringe.
warmtepomp-installateur-5986

 • Minder uitstoot van CO-2
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Relatief weinig onderhoud
 • Flinke subsidies

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcodegebied5986
Netnummer077 (+3177)
Gas-verbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Beringe

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. We hebben te maken met verscheidene oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Beringe kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Beringe? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met onze website check jij direct leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5986).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere categorie woning, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem onttrekt warmte uit de bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. Hieronder vind je omvangrijke details aangaande de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Beringe heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm sanitair water met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €255,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €6.000 en €16.700. We differentiëren vier verschillende type installaties. Het duidelijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke aanbieder heeft weer individuele pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut energie uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw moderne HR-ketel op gas. Een uitstekende manier om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.200 en €6.400 bij een verwarmingsmonteur uit Beringe (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-beringe

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert veel minder stookkosten. Dankzij een subsidie oplopend tot €2.100 profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. 0koop je al vanaf €5900. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €3300. De uiteindelijke investering komt tot stand door verschillende onderdelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €26500Veel besparen, relatief duur
Water-water€13700 – €21900Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5150 – €7350Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€3600 – €6350Ruimte subsidie, verbruikt veel stroom
Hybride€2825 – €6850Hoge subsidie

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Beringe gebruikt grofweg 1610 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energie aanbieder als Budget Energie of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing schommelt tussen €230 tot €325. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €125 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1050m3€720
Buitenlucht2350kWh€482€238
Bodemwarmte2000kWh€338€382
Hybride1300 kWh + 475 M3€518€202

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als de buitenlucht of bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Beringe?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden een paar voorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Peel en Maas?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Peel en Maas. Het is een kortlopende lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.peelenmaas.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, in de regel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Beringe. De hoogte van dit bedrag hangt samen met model en vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €900 tot gemiddeld €2650. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Beringe (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op ongeveer €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je pakweg €1750.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf pakweg €2125.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ClivetWSAN-XIN 141 exc20 KW€3300,-
PanasonicKIT-ADC07HE5B6 KW€1900,-
ClimavenetaWW-HT 012147 KW€6500,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en geniet je van een optimaal binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Beringe aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hiermee mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren is belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat stroom nodig. De gevraagde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Grashoek-Koningslust, Panningen, Kessel, Maasbree, Baarlo, Meijel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!