Warmtepomp Egchel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Egchel? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een efficiënte en milieuvriendelijke wijze om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €255,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval krijg je een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan een aantal randvoorwaarden. Verderop tref je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Egchel.
warmtepomp-installateur-5987

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Comfortabel leefcomfort
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Flinke subsidies

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5987
Netnummer077 (+3177)
Gas-verbruik M31610 M3
Stroom-gebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Egchel

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. Er bestaan tientallen onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Egchel kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter inspecteert de woning en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Egchel? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Via warmtepomprevolutie.nl lees jij snel installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5987).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 5 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem gebruikt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan als er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door de staat van isolatie. Op deze website check jij accurate aanbevelingen aangaande de type warmtepompenen wat strookt met jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Egchel kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €235,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €3.200 en €14.200. We gaan verder in op vier verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elke leverancier heeft weer individuele voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt energie uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut warmte uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw traditionele gasketel. Een relatief goedkope manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.675 en €4.675 bij een verwarmingsmonteur uit Egchel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-egchel

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het betekent veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van een hoge subsidie realiseer jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is er vanaf €7500. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €1900. De uiteindelijke investering wordt berekend door diverse factoren als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €27100Hoog rendement (COP), lange terugverdientijd
Water-water€16100 – €20200Ook koelende functie
Lucht-lucht€4850 – €6275Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4300 – €6825Totaaloplossing, neemt ruimte buiten in
Hybride€2500 – €6250Combinatiesysteem

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Egchel gebruikt plusminus 1610 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energieleverancier als Delta of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing schatten we op €280 tot €320. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €200 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1125m3€721
Buitenlucht2475kWh€490€231
Bodemwarmte1950kWh€346€375
Hybride1450 kWh + 550 M3€526€195

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Egchel?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren enkele van deze zaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Deze installatie is actief naast jouw moderne CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Peel en Maas?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Wacht niet te lang, want dan is er de unieke groene lening in de regio Peel en Maas. Kort gezegd een interessante lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.peelenmaas.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Egchel. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €650 en kunnen oplopen tot €1950. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Egchel (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op pakweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op plusminus €1750.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij circa €2475.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€300, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
ClivetWSAN-XIN 151 exc23 KW€3450,-
PanasonicKIT-ADC09HE5B6 KW€1900,-
ClimavenetaWWH-HT 012147 KW€6500,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een optimaal binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Egchel aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat warme lucht naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Je kunt denken aan triple glas en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren mondt uit in een comfortabel klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota heeft te maken met de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. Dit stukje stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Grashoek-Koningslust, Panningen, Kessel, Maasbree, Baarlo, Meijel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!