Warmtepomp Grashoek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Grashoek? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een efficiënte en milieuvriendelijke manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €220,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval ontvang je een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan verschillende factoren. Op ons warmtepomp-portaal bekijk je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Grashoek.
warmtepomp-installateur-5985

 • Een verantwoorde keuze
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Het verwarmen van morgen
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5985
Netnummer077 (+3177)
Gas-verbruik M31610 M3
Stroom-verbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energiekosten€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Grashoek

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan velerlei versies. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Grashoek kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Grashoek? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door onze vergelijker check je direct warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5985).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. Onderstaand ontdek jij bruikbare toelichtingen omtrent de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Grashoek kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €235,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €4.300 en €12.800. We gaan verder in op 4 verschillende type producten. Het duidelijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke merk wordt gekenmerkt door voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.525 en €4.150 bij een verwarmingsmonteur uit Grashoek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-grashoek

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Maar, het betekent veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van interessante subsidies realiseer jij een korte terugverdientijd. Een full-electric model is beschikbaar vanaf €6900. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €3100. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend door meerdere onderdelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €27400Geen buitenunit, relatief duur
Water-water€15700 – €22800Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4150 – €6225Relatief voordelig
Lucht-water€4400 – €7175Goedkoop, veel elektriciteit nodig
Hybride€2100 – €6250Ook voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Grashoek verbruikt ongeveer 1610 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Eneco of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €215 tot €360. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €165 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1050m3€719
Buitenlucht2475kWh€475€244
Bodemwarmte1700kWh€331€388
Hybride1425 kWh + 600 M3€510€209

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Grashoek?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze randvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Het apparaat werkt slim samen met jouw traditionele HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Peel en Maas?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de interessante groene lening bij gemeente Peel en Maas. We hebben het over een een unieke lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.peelenmaas.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, doorgaans is er de ISDE-subsidie Grashoek. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €750 tot ongeveer €2250. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Grashoek (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze ong. €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze om en nabij €1550.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf pakweg €2275.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€100, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ClivetWSAN-XIN 131 exc18 KW€2950,-
PanasonicKIT-ADC05HE5B5 KW€1800,-
ClimavenetaWWH-HT 010140 KW€5800,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een gezond wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Grashoek aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Op die manier zorg je dat gewonnen warmte verloren gaat. Grondige isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren leidt tot een comfortabele leefomgeving zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door de verwarming en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat stroom nodig. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Grashoek-Koningslust, Panningen, Kessel, Maasbree, Baarlo, Meijel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!