Warmtepomp Kessel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Kessel? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat benut de warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €220,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan heb je recht op een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van verschillende elementen. Op ons warmtepomp-portaal check je verdere details over een warmtepomp kopen in Kessel.
warmtepomp-installateur-5995

 • Duurzame warmte
 • Kan woning ook koelen
 • Een keuze voor de toekomst
 • Gemakkelijke installatie
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode-regio5995
Netnummer077 (+3177)
Gas-gebruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Kessel

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. We hebben te maken met velerlei producten. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kessel kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter onderzoekt het huis en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Kessel? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Via onze vergelijker doorzoek je moeiteloos verwarmingsinstallateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5995).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. Op deze website doorzoek jij uitgebreide informatie met betrekking tot populaire warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Kessel kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en water water leveren met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en de besparing loopt op tot €280,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.900 en €11.800. We spreken over 4 verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elke merk heeft weer individuele voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt warmte uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw “ouderwetse” gasketel. Een laagdrempelige manier om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.600 en €5.975 bij een verwarmingsmonteur uit Kessel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kessel

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het leidt tot een fors lagere energierekening. Door middel van interessante subsidies krijg je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €6700. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2100. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald aan de hand van verschillende zaken als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €27200Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€14900 – €24700Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3600 – €6225Kan ook als airco werken
Lucht-water€3550 – €7200Gemakkelijk plaatsen, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2025 – €5100Ook voor oudere woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Kessel verbruikt plusminus 1610 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een maatschappij als Delta of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing schommelt tussen €235 tot €360. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €135 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1100m3€725
Buitenlucht2400kWh€479€247
Bodemwarmte2025kWh€334€392
Hybride1300 kWh + 600 M3€515€210

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Kessel?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze mitsen en maren: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp sluit je aan op jouw “ouderwetse” CV-ketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Peel en Maas?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval kan je profiteren van de unieke groene lening via de gemeente Peel en Maas. Het gaat om een unieke lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.peelenmaas.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Kessel. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €950 tot gemiddeld €3900. Benieuwd naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Kessel (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) krijg je circa €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op ong. €1800.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal circa €2175.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ClivetWSAN-XIN 31 prm4 KW€1550,-
PanasonicKIT-WC09H3E89 KW€2200,-
ClimavenetaWWH-HT 015160 KW€7800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een comfortabel binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Kessel aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Zodoende weet je zeker dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een duurzaam huis. Populaire vormen zijn HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren is belangrijk voor een optimaal binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik vloeit voort uit onze verwarming en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar werken met stroom. De gevraagde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Grashoek-Koningslust, Panningen, Kessel, Maasbree, Baarlo, Meijel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!