Warmtepomp Panningen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Panningen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het apparaat neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Dit is een efficiënte en verantwoorde oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €340,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In dat geval kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van allerlei elementen. Op warmtepomprevolutie.nl check jij meer info over een warmtepomp kopen in Panningen.
warmtepomp-installateur-5981

 • Duurzame investering
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Combineren met zonnepanelen
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Lange levensduur

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5981
Netnummer077 (+3177)
Gas-verbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Panningen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Er is keuze uit velerlei toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Panningen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt de woonruimte en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Panningen? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met deze pagina check jij waardevolle verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5981).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp gebruikt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de mate van isolatie. In het volgende stukje check je bruikbare gegevens m.b.t. de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Panningen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en de besparing loopt op tot €275,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.500 en €24.500. We differentiëren 4 verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elke aanbieder heeft weer individuele kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt energie uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut energie uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de energie uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een goede manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel beslaat dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.425 en €5.075 bij een verwarmingsmonteur uit Panningen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-panningen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Gelukkig, het resulteert in veel minder stookkosten. Door middel van een subsidie oplopend tot €2.100 krijg jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is beschikbaar vanaf €6400. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2200. De uiteindelijke investering wordt gecalculeerd door meerdere factoren zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €28000Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€16700 – €22100Beste rendement
Lucht-lucht€4900 – €6250Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5400 – €6425Lage installatiekosten, vraagt veel stroom
Hybride€2250 – €6100Zeer betaalbaar

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Panningen gebruikt plusminus 1610 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energieleverancier als Delta of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing varieert van €280 tot €370. Met een hybride systeem gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €200 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1125m3€717
Buitenlucht2650kWh€502€215
Bodemwarmte1825kWh€359€359
Hybride1300 kWh + 500 M3€538€179

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verschillende bronnen als lucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Panningen?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar randvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem werkt samen met jouw reguliere gasketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Peel en Maas?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Dan kan je kiezen voor de erkende groene lening in de regio Peel en Maas. Het gaat om een aantrekkelijke lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.peelenmaas.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, doorgaans heb je recht op de ISDE-subsidie Panningen. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met energielabel en vermogen van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €850 tot ongeveer €2800. Interesse naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Panningen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze ongeveer €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op plusminus €1775.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal circa €2175.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€225, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClivetWSAN-XIN 101 exc14 KW€2550,-
PanasonicKIT-ADC09HE56 KW€1900,-
ClimavenetaWWH-HT 009136 KW€5400,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een comfortabel leefklimaat. Hoe werkt dit? In het volgende stukje tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Panningen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte naar buiten gaat. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn bodemisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren resulteert in een gezond leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van het energiegebruik heeft te maken met de CV-installatie en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel elektriciteit nodig. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Grashoek-Koningslust, Panningen, Kessel, Maasbree, Baarlo, Meijel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!