Warmtepomp Koningslust

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Koningslust? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een zuinige en duurzame oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en je bespaart al snel €285,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van verschillende randvoorwaarden. Hierna vind jij praktische info over een warmtepomp kopen in Koningslust.
warmtepomp-installateur-5984

 • Een verantwoorde keuze
 • Verwarmen en koelen
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Royale subsidies

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5984
Netnummer077 (+3177)
Gas-gebruik M31610 M3
Stroom-verbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Koningslust

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat verschillende producten. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Koningslust heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter inspecteert het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Koningslust? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met warmtepomprevolutie.nl tref je waardevolle erkende installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5984).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals soort huis, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door wat er aan isolatie gedaan is. Op deze website tref je toepasbare info aangaande de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Koningslust kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €285,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €6.200 en €23.300. We werken op dit moment met vier verschillende type systemen. Het echte verschil is de energietoevoer. Elke pomp wordt gekenmerkt door voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de warmte uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw normale CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.200 en €4.350 bij een verwarmingsmonteur uit Koningslust (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-koningslust

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Via de hoge subsidie haal jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model koop je al vanaf €6900. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2600. Het prijskaartje wordt mede bepaald door diverse onderdelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €23600Geen geluid, erg duur
Water-water€17100 – €22600Koelende functie
Lucht-lucht€4250 – €7425Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4200 – €7500Lage installatiekosten, veel stroom benodigd
Hybride€2550 – €6200Zeer betaalbaar

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in Koningslust gebruikt ong. 1610 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een maatschappij als Budget Energie of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €260 tot €345. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €155 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1050m3€718
Buitenlucht2600kWh€467€251
Bodemwarmte2025kWh€323€395
Hybride1500 kWh + 400 M3€503€215

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Koningslust?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen een aantaleisen: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Dit systeem wordt aangesloten op jouw huidige CV-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Peel en Maas?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan is er de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Peel en Maas. Het betreft een speciaal soort lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.peelenmaas.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, doorgaans is er de ISDE-subsidie Koningslust. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €825 tot wel €1750. Benieuwd naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Koningslust (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) vergeven ze plusminus €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je pakweg €1550.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2400.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€250, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ClivetWSAN-XIN 121 exc16 KW€2750,-
PanasonicKIT-ADC03HE5B4 KW€1700,-
ClimavenetaWW-HT 010140 KW€5800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een optimaal leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Koningslust aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zodoende voorkom je dat warme lucht de woning ontglipt. Gedegen isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om HR++ glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren is belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening komt voort uit onze verwarming en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar wel stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Grashoek-Koningslust, Panningen, Kessel, Maasbree, Baarlo, Meijel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!