Warmtepomp Maasbree

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Maasbree? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp gebruikt energie uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een economische en verantwoorde wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en je profiteert van een besparing tot wel €315,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van diverse zaken. Als je iets verders scrollt ontdek je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Maasbree.
warmtepomp-installateur-5993

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Comfortabel leefcomfort
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Veilige manier van verwarmen
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode-regio5993
Netnummer077 (+3177)
Gas-gebruik M31610 M3
Stroomgebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Maasbree

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit flink wat onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Maasbree kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter checkt grondig het huis en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Maasbree? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Dankzij deze pagina tref jij zonder moeite erkende installateurs uit de buurt. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5993).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan categorie huis, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Binnen 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie neemt energie uit lucht, bodem of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Op deze website check je samengestelde info die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Maasbree kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €275,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.400 en €19.400. We gaan verder in op vier verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil is de energiebron. Elk apparaat heeft weer individuele kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt energie uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw bestaande gasketel. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.275 en €5.350 bij een verwarmingsmonteur uit Maasbree (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-maasbree

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. een subsidie oplopend tot €2.100 krijg jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric pomp is beschikbaar vanaf €7900. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €2900. De factuur is gebaseerd op velerlei facetten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €24200Hoog rendement (COP), erg duur
Water-water€16200 – €22100Kan ook koelen
Lucht-lucht€3950 – €6725Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4700 – €6025Laagdrempelig, veel elektriciteit nodig
Hybride€2775 – €5100Iedereen kan hier van profiteren

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Maasbree verbruikt plusminus 1610 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Energiedirect of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing varieert van €235 tot €380. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €155 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€724
Buitenlucht2475kWh€471€253
Bodemwarmte1850kWh€326€398
Hybride1475 kWh + 375 M3€507€217

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Maasbree?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende randvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem is actief naast jouw huidige HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Peel en Maas?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan hebben we de interessante groene lening bij de gemeenten Peel en Maas. Het betreft een tijdelijke lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.peelenmaas.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, voor de meeste systemen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Maasbree. De omvang van de subsidie komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €525 tot doorgaans €3400. Informeren hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Maasbree (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op pakweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op om en nabij €1950.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf zo’n €2375.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClivetWSAN-XIN 21 prm3 KW€1450,-
PanasonicKIT-WXC16H9E816 KW€2900,-
ClimavenetaWW-HT 015160 KW€7800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een prettig klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Hieronder vind je een handig stappenplan van de warmteservice Maasbree aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren mondt uit in een optimaal klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Grashoek-Koningslust, Panningen, Kessel, Maasbree, Baarlo, Meijel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!