Warmtepomp Beesel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Beesel? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een voordelige en milieuvriendelijke benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €285,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan meerdere elementen. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Beesel.
warmtepomp-installateur-5954

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Constante verwarming van de woning
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Veilige manier van verwarmen
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieLimburg
GemeenteBeesel
Postcodegebied5954
Netnummer077 (+3177)
Gas-verbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Beesel

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat fors wat oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Beesel kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Beesel? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met onze website check je zonder problemen warmtepomp installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5954).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn categorie huis, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp gebruikt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. In het volgende stukje tref je samengestelde adviezen m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Beesel kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €185,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €4.000 en €15.100. We werken op dit moment met 4 verschillende type installaties. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elke pomp heeft weer individuele voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de warmte uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de warmte uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de warmte uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw moderne HR-ketel op gas. Een goede manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.475 en €6.575 bij een verwarmingsmonteur uit Beesel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-beesel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Met behulp van interessante subsidies krijg je een korte terugverdientijd. 0koop je al vanaf €5700. Het hybride systeem koop je al vanaf €2000. De uiteindelijke rekening hangt af van meerdere aspecten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €26200Hoge besparing, relatief duur
Water-water€16400 – €24200Beste rendement
Lucht-lucht€5500 – €6625Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4800 – €7275Kan ook koelen, neemt ruimte buiten in
Hybride€2850 – €5400Iedereen kan hier van profiteren

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Beesel verbruikt grofweg 1460 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Essent of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €210 tot €350. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €190 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1075m3€663
Buitenlucht2475kWh€431€232
Bodemwarmte1775kWh€298€365
Hybride1425 kWh + 425 M3€464€199

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Beesel?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele randvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. In het geval van een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem sluit je aan op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Beesel?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de duurzame groene lening via de gemeente Beesel. Het gaat om een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.beesel.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed nieuws, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Beesel. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €750 tot ongeveer €3800. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Beesel (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op circa €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op pakweg €1675.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal pakweg €2175.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€125, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
IBK / CLINTCHA/IK/A/WP 8116 KW€2750,-
Mitsubishi ElectricZHM140Y14 KW€2700,-
TraneCXAM 026 HE SQ49 KW€6050,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je een aangename leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Bijgaand komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Beesel aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zo verhinder je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn dakisolatie en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Continu ventileren mondt uit in een gezond binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken met stroom. Deze stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Reuver, Beesel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente