Warmtepomp Venlo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Venlo? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water. Dit is een relatief goedkope en milieuvriendelijke manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €210,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende elementen. Op onze website vind jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Venlo.
warmtepomp-installateur-5901

 • Een duurzame oplossing
 • Kan ook dienen als koeling
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Veilige en regelbare warmte
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5901
Netnummer077 (+3177)
Gas-verbruik M31390 M3
Stroom-verbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Venlo

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We onderscheiden meerdere onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Venlo heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter checkt grondig jouw woning en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in Venlo? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker bekijk jij eenvoudig leveranciers en installateurs uit jouw streek. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5901).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals soort huis, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat neemt energie uit grondwater, aarde of lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. In het volgende stukje tref jij veelzijdige aanbevelingen m.b.t. populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Venlo kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en je bespaart al snel €240,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.400 en €16.500. We spreken over vier verschillende type producten. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elk apparaat heeft zijn eigen pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een prima manier om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk spreken we dan over een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.650 en €4.175 bij een verwarmingsmonteur uit Venlo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-venlo

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. de huidige subsidies krijg jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model koop je al vanaf €7300. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €2900. De factuur wordt gecalculeerd door specifieke facetten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €24500Hoge besparing, relatief duur
Water-water€16100 – €23200Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3950 – €6500Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5000 – €6525Ruimte subsidie, veel stroomverbruik
Hybride€2475 – €7000Goed voor EPC waarde

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Venlo verbruikt circa 1390 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een leverancier als Eneco of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing ligt tussen de €260 tot €305. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €135 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1025m3€691
Buitenlucht2525kWh€477€214
Bodemwarmte1700kWh€339€352
Hybride1450 kWh + 400 M3€511€180

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. lucht of uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Venlo?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. We noemen een stuk of wat eisen: het betreft een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Het apparaat is een aanvulling op jouw huidige CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Venlo?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Venlo. Het is een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.venlo.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, normaliter kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Venlo. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €625 en kunnen oplopen tot €2700. Benieuwd naar de actuele subsidie in april 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Venlo (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze plusminus €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op zo’n €1825.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf circa €2200.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
iDMAERO ILM 2-76 KW€1900,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW140 YHA + ERSC-VM2C15 KW€2800,-
VaillantVWL 55/5 AS 230V + VWL 58/5 IS5 KW€1800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Venlo aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Op die manier mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren betekent een prettig leefklimaat zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De nodige elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Venlo-Centrum, Venlo-Zuid, Venlo-Oost-Noord, Venlo-Noord, Venlo-Oost-Zuid, Het Ven, Blerick-Midden, Blerick-Noord, Blerick-Zuid, Vossener, Klingerberg, Hout-Blerick, Boekend, Trade-Port, Tegelen-Centrum, Op de Hei, Steyl, Velden, Lomm, Arcen, Belfeld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente